Włóczęga Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) a zapytałem bo napisałeś "średnio działa", a nie, że nie korzystaszMiałem na myśli że np. gdy działa na maksa (jest ok) i chcę zmniejszyć obroty to najpierw ,muszę potencjometr skręcić do 0 i delikatnie kręcić w stronę maksa i na ok 1-2 coś tam próbuje obrócić/nie obrócić (zależy jak mu się zechce), 3-5 wiatrak "skacze na zająca" (jak na przerywniku) a reszta to już właściwie max.Więc jak widzisz -średnio działa I to jest wyczerpująca odpowiedź na moje pytanie. Bardzo dziękuję. np. do regulacji obrotów wentylatora do nawiewu dymogeneratora by się nadawał?A tego nie wiem, bo mój DG jest prosty jak konstrukcja cepa i nie mam tam żadnego nawiewu. U mnie nawiewa dwoma dziurkami A powietrze idzie do rury dymowej z pompki akwariowej. I ja miałem oczywiście tak samo, ale głośna praca mnie denerwuje dlatego chcę teraz pompkę zastąpić wentylatorem od procesora z regulacją obrotów oczywiście. ale strasznie mnie denerwuje jego glośna praca,A co mają powiedzieć właściciele akwarium I tego nie mogę zrozumieć. Piękne akwarium, paleta barw, fantastyczne rybki i do tego hałasujący agregat - masakra. Przepraszam, ale mam problem z oddzielaniem cytatów i będę się musiał tego nauczyć. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez Włóczęga Cytuj W życiu najważniejsze jest samo życie.I to, żeby być szczęśliwym.Żyjemy dla kilku spotkań i paru wzruszeń.Ważne, by ich nie przegapić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17791-budowa-w%C4%99dzarni-automatycznej-z-dymboxem/page/2/#findComment-693461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi