Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Koleżanki i Kolegów.

Tytuł taki ze względu, że to moja druga kielbasa jaką robię, A pierwsza, w której stosuje klasyfikację mięsa. Kupiłem ok 2.4 kg szynki, 0.6 kg łopatki, 0.5 kg boczku i 0.3 kg wołowiny gulaszowej.

Po "sklasyfikowaniu" otrzymałem:

I wp: szynka 1.5kg

post-98377-0-11836200-1608141536_thumb.jpg

Łopatka 0.4kg

post-98377-0-90064600-1608141814_thumb.jpg

II wp; szynka 0.70

post-98377-0-25122300-1608141700_thumb.jpg

Boczek 0.30

III wp: 0.2 szynka 0.2 łopatka

post-98377-0-56637600-1608141748_thumb.jpg

Wołowina 0.3kg

Zapeklowalem 18g/kg

Docelowo miała być "pradziada Szczepana". Zobaczymy co wyjdzie. Załączam zdjęcia z klasyfikacji i proszę Was o uwagi co do składu i co klasyfikacji.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17917-moja-kie%C5%82basa-nr-2/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.