Kondziu019 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witam Koleżanki i Kolegów.Tytuł taki ze względu, że to moja druga kielbasa jaką robię, A pierwsza, w której stosuje klasyfikację mięsa. Kupiłem ok 2.4 kg szynki, 0.6 kg łopatki, 0.5 kg boczku i 0.3 kg wołowiny gulaszowej.Po "sklasyfikowaniu" otrzymałem:I wp: szynka 1.5kg Łopatka 0.4kgII wp; szynka 0.70Boczek 0.30III wp: 0.2 szynka 0.2 łopatkaWołowina 0.3kgZapeklowalem 18g/kgDocelowo miała być "pradziada Szczepana". Zobaczymy co wyjdzie. Załączam zdjęcia z klasyfikacji i proszę Was o uwagi co do składu i co klasyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17917-moja-kie%C5%82basa-nr-2/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.