Belizariusz Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Do przygotowania krewetek potrzebujemy :1. Paczka zamrożonych krewetek do kupienia w sieciówkach.2 Opakowanie śmietany 18 %.3. Ostra papryczka lub papryczka Piri Piri z zalewy.4. Dwa ząbki czosnku.5. Sos rybny.6. Imbir marynowany.7. Makaron wstążki.8. Łyżka utartego bądź drobno posiekanego świeżego imbiru.9. Natka pietruszki. Przygotowanie :- krewetki obieramy z pancerzyka- rozgrzewamy na patelni olej z odrobiną masła klarowanego- wrzucamy na rozgrzany tłuszcz pokrojoną w paseczki paprykę, czosnek pokrajany w talarki oraz imbir, chwilę smażymy.- dodajemy krewetki i mieszając smażymy, aż zmienią kolor z różowego na prawie biały - dodajemy pół opakowania śmietany, łyżkę lub dwie sosu rybnego, pokrojony w paseczki imbir z zalewy ( według uznania ) oraz podlewamy dwoma łyżkami zalewy w której marynowany był imbir.- mieszamy i krótko doprowadzamy do wrzenia.Po zdjęciu z kuchenki polewamy ciepły makaron, który wcześniej ugotowaliśmy. Edytowane 31 Stycznia 2021 przez Belizariusz Cytuj Vituperatio stultorum laus est. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18088-krewetki-w-sosie-%C5%9Bmietanowym-do-makaronu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.