Belizariusz Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Do przygotowania krewetek potrzebujemy :1. Paczka zamrożonych krewetek do kupienia w sieciówkach.2 Opakowanie śmietany 18 %.3. Ostra papryczka lub papryczka Piri Piri z zalewy.4. Dwa ząbki czosnku.5. Sos rybny.6. Imbir marynowany.7. Makaron wstążki.8. Łyżka utartego bądź drobno posiekanego świeżego imbiru.9. Natka pietruszki. Przygotowanie :- krewetki obieramy z pancerzyka- rozgrzewamy na patelni olej z odrobiną masła klarowanego- wrzucamy na rozgrzany tłuszcz pokrojoną w paseczki paprykę, czosnek pokrajany w talarki oraz imbir, chwilę smażymy.- dodajemy krewetki i mieszając smażymy, aż zmienią kolor z różowego na prawie biały - dodajemy pół opakowania śmietany, łyżkę lub dwie sosu rybnego, pokrojony w paseczki imbir z zalewy ( według uznania ) oraz podlewamy dwoma łyżkami zalewy w której marynowany był imbir.- mieszamy i krótko doprowadzamy do wrzenia.Po zdjęciu z kuchenki polewamy ciepły makaron, który wcześniej ugotowaliśmy. Edytowane 31 Stycznia 2021 przez Belizariusz Cytuj Vituperatio stultorum laus est. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.