Skocz do zawartości

Krewetki w sosie śmietanowym do makaronu


Belizariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Do przygotowania krewetek potrzebujemy :

1. Paczka zamrożonych krewetek do kupienia w sieciówkach.

2 Opakowanie śmietany 18 %.

3. Ostra papryczka lub papryczka Piri Piri z zalewy.

4. Dwa ząbki czosnku.

5. Sos rybny.

6. Imbir marynowany.

7. Makaron wstążki.

8. Łyżka utartego bądź drobno posiekanego świeżego imbiru.

9. Natka pietruszki.

 

Przygotowanie :

- krewetki obieramy z pancerzyka

- rozgrzewamy na patelni olej z odrobiną masła klarowanego

- wrzucamy na rozgrzany tłuszcz pokrojoną w paseczki paprykę, czosnek pokrajany w talarki oraz imbir, chwilę smażymy.

- dodajemy krewetki i mieszając smażymy, aż zmienią kolor z różowego na prawie biały 

- dodajemy pół opakowania śmietany, łyżkę lub dwie sosu rybnego, pokrojony w paseczki imbir z zalewy ( według uznania ) oraz podlewamy dwoma łyżkami zalewy w której marynowany był imbir.

- mieszamy i krótko doprowadzamy do wrzenia.

Po zdjęciu z kuchenki polewamy ciepły makaron, który wcześniej ugotowaliśmy.

Edytowane przez Belizariusz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.