Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

...surowy łój...

Po prostu jest o wiele ZDROWSZY od

termicznie obrabianego(pieczenie czy gotowanie). :cool:

 

No i jeszcze łój łojowi nie równy! :wink:

 

Surowy tłuszcz na "tesciowej" może być

bardziej szkodliwy od przykładowo tłuszczyku młodej "blondynki"! :grin:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171625
Udostępnij na innych stronach

surowy łój

:shock: Tak zapytam... ŻE CO ? :shock: Pozdrawiam.

surowy łój z pomidorami

???

surowy łój barani, bądź gęsi jadam jako tłuszcz który jest bazą jeśli chodzi o substrat energetyczny, surowy łój trawi się bardzo szybko, nie zalega w żołądku, poza tym łój barani surowy nie generuje wolnych rodników w przeciwienstwie do słoniny poddanej wytapianiu i nie daj Boze hodowanych badziewnymi paszami z antybiotykami ... z chowu ekologicznego jeszcze by uszło ale przetapianie juz nie...

polecam również surowe żółtka które jadam na śniadanie... :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171628
Udostępnij na innych stronach

surowy łój z pomidorami ogórkiem cebulką pietruszką koperkiem, po godzinie duszona sarna, na podwieczorek owoce... :tongue:

hmm..coś mi to "pachnie "Dietą Paleo.. :rolleyes:

 

Mam nadzieję ,Violka..że nie zajadasz "high meatów" :cool: :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171629
Udostępnij na innych stronach

Nie miałam okazji spróbować ,może i takowego rarytasu :rolleyes: , a surowe żółtko również jadam , ale w ''tatarze''... :thumbsup: Raczej wolę taką 'bombę energetyczną' :grin: Ale...jak komu smakuje , to się nie dyskutuje... :cool:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171630
Udostępnij na innych stronach

...hmm..coś mi to "pachnie "Dietą Paleo...

:grin: Ja tylko nadmienię, że kiełbasa czy szyneczka

"dojrzewająca" to pewien szczególny rodzaj diety "paleo". :cool:

 

Jest to oczywiście "drugi biegun" jeśli chodzi o zwyczaje

"biedronkowca pospolitego". :wink:

 

Pisze o tym z racji tego, że codzienne spożywanie czegoś

niezdrowego na obiad i nie tylko,

rujnuje ZDROWIE i przyczynia się walnie do przedwczesnej ŚMIERCI. :cool:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171631
Udostępnij na innych stronach

hmm..coś mi to "pachnie "Dietą Paleo.. :rolleyes:

 

Mam nadzieję ,Violka..że nie zajadasz "high meatów" :cool: :grin:

raw paleo :thumbsup: moze nie dogłebnie ale wiele elementów stanowi o codziennym menu, był okres gdzie jadałam surowe mięcho, świetnie sie trawiło, zero ociężałości w żołądku, ale jednak strach wziął góre, boje się pasożytów.. dlatego delikatnie podduszam mięsko, mowy nie ma o jakiś smażeniach... high meat nie jadam :lol:

natomiast jeśli chodzi o surowe żółtka to jadam same, nie jest optymalna opcja łączyc różne białka, np. mięso z żółtkami, (tatar) dlatego unikam tego typu przysmaków..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171644
Udostępnij na innych stronach

Gregtom, paelli tysiące odmian, w kazdym prawie domu w każdą niedziele i kazda inna, jak u nas bigos z tym że tu o tysiąc razy częściej :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
dycha do dychy i strzelaja kielichy!!!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171647
Udostępnij na innych stronach

Dlatego pisałem "dla smakoszy" ..

 

Albo podejdzie albo i też nie.. Co w moim przypadku wielokrotnie sprawdziłem..

 

Są też ludzie i ludziska bo znam przykłady ze osoba jest w jednym kraju i przechwala sobie ponad życie smak owoców morza, a po wizycie we własnym kraju opowiada ze nigdy nie wzioł by do ust takiego robala..

 

Co do mojego gustu jestem przekonany 100 %-towo.. blee :cry:

 

[ Dodano: Czw 18 Sie, 2011 21:59 ]

Ale to tylko moje zdanie..

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171667
Udostępnij na innych stronach

11. Na forum obowiązuje język polski wraz z wszystkimi jego regułami gramatycznymi, ortograficznymi, interpunkcyjnymi itp.

Jeśli ktoś ma problemy, niech skorzysta z edytora tekstu, a następnie przeniesie tekst na forum używając metody copy-paste. Nie dotyczy pisania bez polskich znaków, co często jest problemem stricte technicznym.

Ucz się pilnie jak Adam Mickiewicz w Wilnie,bo nauka i praca,narody wzbogaca.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171697
Udostępnij na innych stronach

Chyba powrócę do tematu.U mnie dziś przy piątku na obiadek,rolada z ciasta francuskiego faszerowana kapustą z pieczarkami.Przepis pokemona.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171699
Udostępnij na innych stronach

dzisiaj u mnie schabik po całonocnej marynacie w mieszance wielu przypraw i pieczony + ogóreczki i ziemniaczki poza tym na zewnątrz 40 stopni, pozdr
dycha do dychy i strzelaja kielichy!!!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171907
Udostępnij na innych stronach

dzisiaj u mnie schabik po całonocnej marynacie

Nie cierpię schabu :devil:

Lubię

http://www.cosgan.de/images/midi/nahrung/e010.gif

 

Pozdrawiam

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171908
Udostępnij na innych stronach

a u mnie kurczacze :) nóżki ziołowo-ostre, pieczone w jednym naczyniu z kartofelkami...do tego sałata słodziutka ze śmietaną i ogóraski małosolne :D a na dokładkę wczorajsze curry z kurczaka z dodatkiem papryki w trzech kolorach, jakby się ktoś nie najadł :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171909
Udostępnij na innych stronach

już jest :grin: ciasto jak na pierogi,do mielonego dodałem marchewkę jak widać na zdjęciu. Wałkowałem ciasto,zwijałem,kroiłem,obsmażałem i w garnku można powiedzieć parą obgotowywałem :thumbsup:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172086
Udostępnij na innych stronach

A w garnku podczas tego "parowania" to się to jakoś nie rozleci ?

Boki są przeciesz otwarte i widać farsz !

Polewasz to jedzonko jakimś sosem albo tłuszczykiem ?

 

Fajnie wygląda ale ciekaw jestem jak to sie prezentuje na talerzu. :wink:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172093
Udostępnij na innych stronach

Gregtom, raczej nie powinno rozpaść się(jeżeli będziemy parować na małym ogniu),a boki wcześniej były obsmażane na oleju :wink: ,pod koniec gotowania można polać śmietanką,majonezem albo czymś kto co lubi :smile: ,ja za zwyczaj polewam śmietaną. Na talerz dołożyć trochę zieleniny,pomidorka albo ogurasa :smile: to też jak kto lubi. Ot dawna jestem z tym daniem i za każdym razem na sos dodaje coś innego. Nie podaje ile czego,bo wszystko robię na "oko"
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172097
Udostępnij na innych stronach

a to jeden z moich ostatnich obiadków

i miałem problem gdzie to wstawić , czy do tematu "ośmiornica " czy do do "owoców morza"

były ślimaki , ale za dużo chętnych było i fotek brak :grin:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172192
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.