jakub2001 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1976 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 surowy łój z pomidorami??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1977 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 ...surowy łój... Po prostu jest o wiele ZDROWSZY od termicznie obrabianego(pieczenie czy gotowanie). No i jeszcze łój łojowi nie równy! :wink: Surowy tłuszcz na "tesciowej" może być bardziej szkodliwy od przykładowo tłuszczyku młodej "blondynki"! :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1978 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 surowy łój :shock: Tak zapytam... ŻE CO ? :shock: Pozdrawiam. surowy łój z pomidorami??? surowy łój barani, bądź gęsi jadam jako tłuszcz który jest bazą jeśli chodzi o substrat energetyczny, surowy łój trawi się bardzo szybko, nie zalega w żołądku, poza tym łój barani surowy nie generuje wolnych rodników w przeciwienstwie do słoniny poddanej wytapianiu i nie daj Boze hodowanych badziewnymi paszami z antybiotykami ... z chowu ekologicznego jeszcze by uszło ale przetapianie juz nie... polecam również surowe żółtka które jadam na śniadanie... :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1979 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 surowy łój z pomidorami ogórkiem cebulką pietruszką koperkiem, po godzinie duszona sarna, na podwieczorek owoce... :tongue: hmm..coś mi to "pachnie "Dietą Paleo.. :rolleyes: Mam nadzieję ,Violka..że nie zajadasz "high meatów" :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1980 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Nie miałam okazji spróbować ,może i takowego rarytasu :rolleyes: , a surowe żółtko również jadam , ale w ''tatarze''... :thumbsup: Raczej wolę taką 'bombę energetyczną' :grin: Ale...jak komu smakuje , to się nie dyskutuje... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1981 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 ...hmm..coś mi to "pachnie "Dietą Paleo... :grin: Ja tylko nadmienię, że kiełbasa czy szyneczka "dojrzewająca" to pewien szczególny rodzaj diety "paleo". Jest to oczywiście "drugi biegun" jeśli chodzi o zwyczaje "biedronkowca pospolitego". :wink: Pisze o tym z racji tego, że codzienne spożywanie czegoś niezdrowego na obiad i nie tylko, rujnuje ZDROWIE i przyczynia się walnie do przedwczesnej ŚMIERCI. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1982 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 hmm..coś mi to "pachnie "Dietą Paleo.. :rolleyes: Mam nadzieję ,Violka..że nie zajadasz "high meatów" :grin:raw paleo :thumbsup: moze nie dogłebnie ale wiele elementów stanowi o codziennym menu, był okres gdzie jadałam surowe mięcho, świetnie sie trawiło, zero ociężałości w żołądku, ale jednak strach wziął góre, boje się pasożytów.. dlatego delikatnie podduszam mięsko, mowy nie ma o jakiś smażeniach... high meat nie jadam :lol: natomiast jeśli chodzi o surowe żółtka to jadam same, nie jest optymalna opcja łączyc różne białka, np. mięso z żółtkami, (tatar) dlatego unikam tego typu przysmaków.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1983 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Gregtom, paelli tysiące odmian, w kazdym prawie domu w każdą niedziele i kazda inna, jak u nas bigos z tym że tu o tysiąc razy częściej :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1984 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Dlatego pisałem "dla smakoszy" .. Albo podejdzie albo i też nie.. Co w moim przypadku wielokrotnie sprawdziłem.. Są też ludzie i ludziska bo znam przykłady ze osoba jest w jednym kraju i przechwala sobie ponad życie smak owoców morza, a po wizycie we własnym kraju opowiada ze nigdy nie wzioł by do ust takiego robala.. Co do mojego gustu jestem przekonany 100 %-towo.. blee [ Dodano: Czw 18 Sie, 2011 21:59 ]Ale to tylko moje zdanie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1985 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 sin comentario!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1986 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 también lo son las personas :sad: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1987 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Gregtom, schabowego też lubię!!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1988 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Gregtom, gracias, y igualmente!!!!!! un saludo!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agga Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1989 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Cichooo. . . bo obydwaj oberwiemy :???: Tak, tak, bo za uszy i do kąta. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted50 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1990 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 11. Na forum obowiązuje język polski wraz z wszystkimi jego regułami gramatycznymi, ortograficznymi, interpunkcyjnymi itp.Jeśli ktoś ma problemy, niech skorzysta z edytora tekstu, a następnie przeniesie tekst na forum używając metody copy-paste. Nie dotyczy pisania bez polskich znaków, co często jest problemem stricte technicznym. Cytuj Ucz się pilnie jak Adam Mickiewicz w Wilnie,bo nauka i praca,narody wzbogaca. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1991 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Chyba powrócę do tematu.U mnie dziś przy piątku na obiadek,rolada z ciasta francuskiego faszerowana kapustą z pieczarkami.Przepis pokemona. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1992 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 tak jest!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1993 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 dzisiaj u mnie schabik po całonocnej marynacie w mieszance wielu przypraw i pieczony + ogóreczki i ziemniaczki poza tym na zewnątrz 40 stopni, pozdr Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1994 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 dzisiaj u mnie schabik po całonocnej marynacie Nie cierpię schabu :devil: Lubię http://www.cosgan.de/images/midi/nahrung/e010.gif Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1995 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 a u mnie kurczacze nóżki ziołowo-ostre, pieczone w jednym naczyniu z kartofelkami...do tego sałata słodziutka ze śmietaną i ogóraski małosolne a na dokładkę wczorajsze curry z kurczaka z dodatkiem papryki w trzech kolorach, jakby się ktoś nie najadł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-171909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1996 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a ja mam takie coś Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1997 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 już jest :grin: ciasto jak na pierogi,do mielonego dodałem marchewkę jak widać na zdjęciu. Wałkowałem ciasto,zwijałem,kroiłem,obsmażałem i w garnku można powiedzieć parą obgotowywałem :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1998 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 A w garnku podczas tego "parowania" to się to jakoś nie rozleci ?Boki są przeciesz otwarte i widać farsz !Polewasz to jedzonko jakimś sosem albo tłuszczykiem ? Fajnie wygląda ale ciekaw jestem jak to sie prezentuje na talerzu. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1999 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Gregtom, raczej nie powinno rozpaść się(jeżeli będziemy parować na małym ogniu),a boki wcześniej były obsmażane na oleju :wink: ,pod koniec gotowania można polać śmietanką,majonezem albo czymś kto co lubi :smile: ,ja za zwyczaj polewam śmietaną. Na talerz dołożyć trochę zieleniny,pomidorka albo ogurasa :smile: to też jak kto lubi. Ot dawna jestem z tym daniem i za każdym razem na sos dodaje coś innego. Nie podaje ile czego,bo wszystko robię na "oko" Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2000 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a to jeden z moich ostatnich obiadków i miałem problem gdzie to wstawić , czy do tematu "ośmiornica " czy do do "owoców morza" były ślimaki , ale za dużo chętnych było i fotek brak :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/80/#findComment-172192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.