chrobert Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Listopada 2022 Brzuch 50% Karczek 50% Peklosól 18g/kgKminek 2g/kgGałka muszkatałowa 1g/kgGlukoza 1g/kgPieprz czarny 2g/kgKarczek i brzuch razem pocięte na kawałki i zapeklowane na 3 doby.pieprz i kminek rozgnieciony w moździerzu i rozsypane z gałką i glukoza po zmieleniu mięsa na sitku fi8Lekko zamieszane,wody nie dodawałem.Osadzanie,osuszanie,wędzenie zrębkami olchowymi w temperaturze 55-60° czas 1,5 godźPodpiekane wraz z lekkim dymem 90° przez 30 minut i teraz się suszą, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19393-kabanosy-roberta/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Listopada 2022 Jaki element nazywasz " BRZUCHEM " ? Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19393-kabanosy-roberta/#findComment-795054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrobert Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Listopada 2022 Boczek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19393-kabanosy-roberta/#findComment-795063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.