Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Brzuch 50%

Karczek 50%

Peklosól 18g/kg

Kminek 2g/kg

Gałka muszkatałowa 1g/kg

Glukoza 1g/kg

Pieprz czarny 2g/kg

Karczek i brzuch razem pocięte na kawałki i zapeklowane na 3 doby.pieprz i kminek rozgnieciony w moździerzu i rozsypane z gałką i glukoza po zmieleniu mięsa na sitku fi8

Lekko zamieszane,wody nie dodawałem.

Osadzanie,osuszanie,wędzenie zrębkami olchowymi w temperaturze 55-60° czas 1,5 godź

Podpiekane wraz z lekkim dymem 90° przez 30 minut i teraz się suszą,

post-53336-0-76033300-1667410227_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19393-kabanosy-roberta/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.