TINEK Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Korzystając z chwili czasu i dysponując fotkami ostatnio pieczonych żeberek zamieszczam przepis - być może ktoś z koleżanek i kolegów skorzysta ŻEBERKA PIECZONE ZE ŚLIWKĄ Żeberka wieprzowe - 2,5 kg Śliwka suszona (kalifornijska) – 0,3 kg Miód – 2 łyżki stołowe Koncentrat pomidorowy 30% - 3 łyżeczki Olej roślinny – 2 łyżki stołowe Sól Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka Maggi Vegeta Zioła (tymianek, majeranek, bazylia, itp.) szczypta Żeberka przyprawić według upodobań. W ½ szklanki letniej wody rozpuścić miód, koncentrat pomidorowy, olej, polać żeberka i wymieszać w misce do równomiernego rozmieszczenia składników. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Układać żeberka na brytfannie i wysypać śliwki http://img119.imageshack.us/img119/4728/zebsurbi6.jpg Piec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 160 C) około 2 godziny co jakiś czas odwracając żeberka w celu równomiernego zrumienienia ze wszystkich stron. Następnie przykryć brytfannę zmniejszyć temperaturę i trzymać w piekarniku jeszcze około 2 godziny http://img83.imageshack.us/img83/1720/zebpieczyg3.jpg SMACZNEGO !!! Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolka Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Grudnia 2008 wygląda smakowicie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Grudnia 2008 TINEK , Ty człowieku nie wymyślaj takich smakowitości :tongue: :tongue: :wink: Żartowałam :grin: . Żeberka wyglądają super :tongue: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Tinek takie przepisy to Ty podawaj rano w sobotę albo w piątek :devil: bo w niedzielę gdzie mam żeberka kupić :tongue: :tongue: no chyba nie hipermarkecie tak to trzeba czekać do następnego tygodnia :tongue: :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TINEK Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Anetko, następnym razem, w czwartek :grin: :grin: :grin: Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Moją żonę do śliwek to wołami nie zaciągnę, ale ja... hmmm:)) Czemu nie:)Ale żeberka to najbardziej z ostrą papryką i z miodem, oczywiście pieczone lub z grila:) Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Grudnia 2008 oczywiście pieczone lub z grila:)i lekko podwedzane mniam mniam dawno nie palaszowalem chyba czas zrobic Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Grudnia 2008 oczywiście pieczone lub z grila:)i lekko podwedzane mniam mniam dawno nie palaszowalem chyba czas zrobic ale itak wygląda smakowicie Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Grudnia 2008 oczywiście pieczone lub z grila:)i lekko podwedzane mniam mniam dawno nie palaszowalem chyba czas zrobic ale itak wygląda smakowicie o tak!!! ale czujesz w tym jeszcze smak wedzenia juz mi jezyk ucieka na sama mysl Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Grudnia 2008 oczywiście pieczone lub z grila:)i lekko podwedzane mniam mniam dawno nie palaszowalem chyba czas zrobic ale itak wygląda smakowicie o tak!!! ale czujesz w tym jeszcze smak wedzenia juz mi jezyk ucieka na sama mysla czosnek? Ja tam lubię i to dużo. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2023-%C5%BCeberka-pieczone-ze-%C5%9Bliwk%C4%85-wg-tinka/#findComment-48244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.