darekgorlice Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Lutego 2024 (edytowane) Witam wszystkich zaobserwowałem dziwne zjawisko zrobiłem dwie kiełbasy z przepisów peklowane i jedną toruńską drugą tatrzańską coś w stylu krakowskiej. Po uwędzeniu kawałek Tatrzańskiej zostawiłem do bieżącego zjedzenia a drugi kawałek zapakowałem hermetycznie krojąc wcześniej na plasterki. Po około tygodniu otwarłem te plasterki były pachnące smakowały super w momencie otwarcia, lecz zaraz na drugi dzień wszystkie plasterki zrobiły się szare jednym słowem do wyrzucenia. Kiełbasa którą wcześniej miałem w ogóle nie pakowaną hermetycznie i zjadałem że tak powiem przez kilka dni w ogóle nie zszarzała czy zna ktoś odpowiedź na to zjawisko ? Na zdjęciu dzień po wędzeniu . Szarej zepsutej nawet nie robiłem. Zielono szara w 12 godzin dosłownie Edytowane 20 Lutego 2024 przez darekgorlice Dodane zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20575-kie%C5%82basa-po-otwarciu-zszarza%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi