Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zaobserwowałem dziwne zjawisko zrobiłem dwie kiełbasy z przepisów peklowane i jedną toruńską drugą tatrzańską coś w stylu krakowskiej. Po uwędzeniu kawałek Tatrzańskiej zostawiłem do bieżącego zjedzenia a drugi kawałek zapakowałem hermetycznie krojąc wcześniej na plasterki. Po około tygodniu otwarłem te plasterki były pachnące smakowały super w momencie otwarcia, lecz zaraz na drugi dzień wszystkie plasterki zrobiły się szare jednym słowem do wyrzucenia. Kiełbasa którą wcześniej miałem w ogóle nie pakowaną hermetycznie i zjadałem że tak powiem przez kilka dni w ogóle nie zszarzała czy zna ktoś odpowiedź na to zjawisko ? Na zdjęciu dzień po wędzeniu . Szarej zepsutej nawet nie robiłem. Zielono szara w 12 godzin dosłownie :(

IMG_20240206_101202.jpg

Edytowane przez darekgorlice
Dodane zdjęcie
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20575-kie%C5%82basa-po-otwarciu-zszarza%C5%82a/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.