tipen Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Października 2024 Witam wszystkich forumowiczów, Zaczynam swoją przygodę z wędzeniem. Kiedyś wędziłem dużo ryb w takiej zwykłej beczce. Przyszedł czas na mięso. Nabyłem Borniaka i zrobiłem dwa wędzenia boczku. Za każdym razem nie mogłem dopiec boczku w wędzarni do temperatury 72 stopnie w środku. Za pierwszym razem zajęło to 3,5 godziny. Za drugim razem po podniesieniu temperatury do 90 stopni, po godzinie boczek miał 53 stopnie. Nie chciałem go wysuszć, wsadziłem do gara i wyszedł bardzo dobry. Ale co robię nie tak? Inni piszą, że podpiekają pół godziny. Wędziłem 6 godzin w 50 stopniach, boczek w środku miał 45 stopni. Moja wędzarnia to BBQ 150 Boczku było 8 kg. Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21930-podpiekanie-w-borniaku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.