Skocz do zawartości

Podpiekanie w Borniaku.


Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

Zaczynam swoją przygodę z wędzeniem. Kiedyś wędziłem dużo ryb w takiej zwykłej beczce.

Przyszedł czas na mięso.

Nabyłem Borniaka i zrobiłem dwa wędzenia boczku. Za każdym razem nie mogłem dopiec boczku w wędzarni do temperatury 72 stopnie w środku. Za pierwszym razem zajęło to 3,5 godziny.

Za drugim razem po podniesieniu temperatury do 90 stopni, po godzinie boczek miał 53 stopnie.

Nie chciałem go wysuszć,  wsadziłem do gara i wyszedł bardzo dobry. Ale co robię nie tak? Inni piszą, że podpiekają pół godziny. Wędziłem 6 godzin w 50 stopniach, boczek w środku miał 45 stopni.

Moja wędzarnia to BBQ 150

Boczku było 8 kg.

Pozdrawiam, Tomasz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21930-podpiekanie-w-borniaku/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.