marcus Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Stycznia 2009 :blush: Jako ze przerabialem juz pare razy kielbasy i inne wyroby oczywiscie dzieki forum zawsze udane chcialbym zrobic kielbaski cienkie z jelit 18-20 nurtuje mnie jednak czas wedzenia i parzenia .Kielbasa bedzie wykonana z miesa wieprzowego w skladzie I 1,5kg z szynkiII 1,6 z szynki0,9 boczek chudy0,5 golonka pozdrawiam i bylbym wdzieczny za rade :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2198-jaki-czas-wedzenia-kielbasek-w-jelitach-18-20/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Spójrz na ten przepis: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=28&page= Nie wiem czy jest sens parzenia takich "sznurówek" :grin: . Lepiej chyba podpiec w wędzarni. Osobiście wędziłem nieco dłużej jak w wymienionym przepisie, około 2 godzin. Musisz obserwować wyrób jak złapie odpowiedni kolor to później tylko podpiec i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2198-jaki-czas-wedzenia-kielbasek-w-jelitach-18-20/#findComment-53472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Przed napisaniem tego tematu czytalem to i wiele innych ale nigdzie nieznalazlem parzonych zato pytam jak by to wygladalo poniewaz niechce miec zbytnio podsuszonych tylko ladne soczyste.Ostatnio bedac w Polsce kupilem nazwa ,,Frankfurterki Zywieckie,,bardzo dobre poza paroma niespodziankami w srodku :grin: wiec postanowilem cos podobnego wykonac . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2198-jaki-czas-wedzenia-kielbasek-w-jelitach-18-20/#findComment-53543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Tutaj znajdziesz przepisy http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=31Frankfurterki należą do kiełbas trwałych wędzonych i podczas ich produkcji etap parzenia jest pomijany na rzecz samego wędzenia lub wędzenia i podpiekania. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2198-jaki-czas-wedzenia-kielbasek-w-jelitach-18-20/#findComment-53545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Poszedłbym za radą PEDRO tylko dobrze obserwować wędzenie a parzenie nigdy nie zaszkodzi w takim przypadku 20 minut w zupełności wystarczy. Pozdrawiam Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2198-jaki-czas-wedzenia-kielbasek-w-jelitach-18-20/#findComment-54160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.