Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

te żeliwne trzeba smarować tłuszczem :grin:

Właśnie i to zarówno przed pieczeniem jak i po .... ;) i nic się z nimi nie dzieje a żeliwo równo rozprowadza i długo trzyma ciepło. Ja po wysmarowaniu układam liście kapusty i potem cały wsad ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194335
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Liście kapusty są niezbędne jeśli gotujemy nad ogniem, w Pece, czyli w żarze, nie trzeba i nawet nie wypada ich wkładać. Chyba, że kawałek kapuchy włoskiej, dla smaku. :thumbsup:

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194337
Udostępnij na innych stronach

w żarze, nie trzeba i nawet nie wypada ich wkładać

Hmmmm a co ja poradzę że lubię taką kociołkową kapuchę i białą i włoską :cool: :rolleyes: zawsze daję a że nie wypada to nie mój problem ;) Zresztą cała idea kociołka to tak raczej daleko z boku savoir vivre stoi ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194341
Udostępnij na innych stronach

Roger - nie krytykuję Ciebie, tym bardziej, że zgodnie z tym co pokazujesz jaki kociołek używasz, gotujesz na ogniu. W taki samym jak Twój też robię, liście wkładam, unikam przypalania potrawy.

Pisząc "nie wypada" miałem na myśli tylko potrawę w pece, wg chorwackiej kuchni robionej.

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194343
Udostępnij na innych stronach

;) Nie no Macieju ja krytyko-odporny jestem ;) a kociołki robię na ledwo ledwo tlącym się ognichu lub w żarze ... ognia moje kociołki nie doświadczają ;)

Struktura żeliwa sama w sobie jest porowata i "w dołkach" mogą powstawać ogniska przypaleń mimo tłuszczu dlatego wykładam kapustą ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194345
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.