roger Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 5 Stycznia 2012 te żeliwne trzeba smarować tłuszczem :grin: Właśnie i to zarówno przed pieczeniem jak i po .... i nic się z nimi nie dzieje a żeliwo równo rozprowadza i długo trzyma ciepło. Ja po wysmarowaniu układam liście kapusty i potem cały wsad Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Liście kapusty są niezbędne jeśli gotujemy nad ogniem, w Pece, czyli w żarze, nie trzeba i nawet nie wypada ich wkładać. Chyba, że kawałek kapuchy włoskiej, dla smaku. :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 5 Stycznia 2012 w żarze, nie trzeba i nawet nie wypada ich wkładać Hmmmm a co ja poradzę że lubię taką kociołkową kapuchę i białą i włoską :rolleyes: zawsze daję a że nie wypada to nie mój problem Zresztą cała idea kociołka to tak raczej daleko z boku savoir vivre stoi Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Roger - nie krytykuję Ciebie, tym bardziej, że zgodnie z tym co pokazujesz jaki kociołek używasz, gotujesz na ogniu. W taki samym jak Twój też robię, liście wkładam, unikam przypalania potrawy.Pisząc "nie wypada" miałem na myśli tylko potrawę w pece, wg chorwackiej kuchni robionej. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Nie no Macieju ja krytyko-odporny jestem a kociołki robię na ledwo ledwo tlącym się ognichu lub w żarze ... ognia moje kociołki nie doświadczają Struktura żeliwa sama w sobie jest porowata i "w dołkach" mogą powstawać ogniska przypaleń mimo tłuszczu dlatego wykładam kapustą Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2199-kocio%C5%82kowanie/page/4/#findComment-194345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.