golob Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Lutego 2009 zrobiłem tak jak mówi przepis wszystko dobrze do momętu wędzenia i parzenia wystudzenia po roskrojeniu są miejsca nie związane tak jakby dziurki z galarętką nie jest taka związana hciałbym wysłać moje zdjęcia sprzętu jakim dysponuje i pomysłu na wędzarnie może się kumuś by przydały wedzarnia przy minus 15 stopniah utrzymuje tęperaturę jaką chcę ,tylko niewiem jak to zrobić pozdrawiam Golob Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2268-dalsze-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85-szynkow%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Moim zdaniem Kolego, niezbyt dokładnie wymieszałeś farsz (mięso nie puściło "kleju") i dałeś zbyt dużo wody. Drugą przyczyną może być zbyt mały przekrój lejka nadziewarki oraz zbyt wysokie temperatury podczas obróbek termicznych. Zbyt luźno nadziane batony. To tak na szybko. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2268-dalsze-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85-szynkow%C4%85/#findComment-56481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Lutego 2009 hciałbym wysłać moje zdjęcia sprzętu jakim dysponuje https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=764&highlight=wklejanie+zdj%EA%E6 Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2268-dalsze-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85-szynkow%C4%85/#findComment-56489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.