yogi Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Marca 2009 uwazaj zebys nie przegrzal farszu jak bedziesz napelnial zelmerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2336-rozmiary-lejk%C3%B3w-i-jelit/page/2/#findComment-59581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biascun Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Marca 2009 uwazaj zebys nie przegrzal farszu jak bedziesz napelnial zelmerkiem Odpuściłem napełnianie zelmerkiem gdyż: - batony napełniam dużymi kawałkami mięsa i nr 8 może się zadławić, - możliwość przegrzania farszu, - może nastąpić domielanie farszu(chcę mieć duże kawałki w gotowych batonach). Napełniłem ręcznie i każdy baton masowałem wzdłuż przed zawiązaniem. Przypilnowałem temperatury wędzenia i parzenia.Pozostały tylko nieliczne ślady po bańkach powietrza wielkości łebka od szpilki. Cytuj My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2336-rozmiary-lejk%C3%B3w-i-jelit/page/2/#findComment-62391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Marca 2009 Dobrze zrobiłeś lepiej ręcznie niż zelmerkiem, ja do nadziewarki dorobiłem lejek rozmiar 48. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2336-rozmiary-lejk%C3%B3w-i-jelit/page/2/#findComment-62397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biascun Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Marca 2009 Ładny rozmiar. A z czego? Cytuj My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2336-rozmiary-lejk%C3%B3w-i-jelit/page/2/#findComment-62403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Marca 2009 Rurka pcv,planuje następny lejek zrobić z nierdzewki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2336-rozmiary-lejk%C3%B3w-i-jelit/page/2/#findComment-62414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.