Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...

uwazaj zebys nie przegrzal farszu jak bedziesz napelnial zelmerkiem

Odpuściłem napełnianie zelmerkiem gdyż:

- batony napełniam dużymi kawałkami mięsa i nr 8 może się zadławić,

- możliwość przegrzania farszu,

- może nastąpić domielanie farszu(chcę mieć duże kawałki w gotowych batonach).

Napełniłem ręcznie i każdy baton masowałem wzdłuż przed zawiązaniem. Przypilnowałem temperatury wędzenia i parzenia.Pozostały tylko nieliczne ślady po bańkach powietrza wielkości łebka od szpilki.

My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2336-rozmiary-lejk%C3%B3w-i-jelit/page/2/#findComment-62391
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.