heiterfuchs Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Marca 2009 Przygotowalem wlasnie farsz na ww kielbaske gdzie polowa miesa byla wczesniej zamrozona- czy mozna ta kielbase zamrozic (po spazeniu)? Druga sprawa to czy z miesa tj I 0,7 kg-z dzika II 2,3 kg pol na pol karkowka wp+dzikIII 1,0 kg golonek dziczychNie wyjdzie calosc za chuda? jesli tak to czy moge dorzucic slonine podwedzana?Z gory dzieki za pomoc :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Marca 2009 czy mozna ta kielbase zamrozic (po spazeniu)? Tak, po prawidłowej obróbce termicznej możesz ją zamrozić. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Marca 2009 Ja bym dorzucił około 0,8 kg kg surowego tłustego boczku. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Marca 2009 heiterfuchs, WojtekW napisał o tłustości (chudości), a ja mam wątpliwość co do tak dużej (25%) ilości mięsa z golonek. Przeglądając przepisy na kiełbasy podsuszane (np. myśliwska) na stronie głównej, to ilość WPIII przeznaczonej na masę wiążącą jest gdzieś w granicach 10%. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heiterfuchs Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Marca 2009 Tez mi sie tak wydawalo ale w sumie to nie mialem za duzego wyboru bo mieso bylo zamrozone i przedtem nie wiedzialem co to jest. :blush: Do skutrowania dam tylko polowe reszte zmielilem na 5 mam nadzieje ze nie bedzie za sciegniste .Najgorsze jest to ze to mieso z dzika jest strasznie chude ,zadnego widocznego tluszczyku :shock: Acha zrobilem pasztet wg twojego przepisu wyszedl naprawde kozacki :grin: dzieki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Marca 2009 Na taka ilość mięsa z dzika i takiej klasy śmiało można dodać kilogram boczku bo inaczej będziesz miał kiełbasę chudą i boje się że mało zwięzłą Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heiterfuchs Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Marca 2009 Kielbasa zrobiona :grin: Wyszla super dodalem do niej jeszcze ok 250 g sloniny ,boczku niestety nie dostalem(piatek :!: ). Konsystencja jest ok ani za zwiezla ani za luzna sam jestem zaskoczony .Dzieki za sugestie i pomoc :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.