Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowalem wlasnie farsz na ww kielbaske gdzie polowa miesa byla wczesniej zamrozona- czy mozna ta kielbase zamrozic (po spazeniu)?

 

Druga sprawa to czy z miesa tj

I 0,7 kg-z dzika

II 2,3 kg pol na pol karkowka wp+dzik

III 1,0 kg golonek dziczych

Nie wyjdzie calosc za chuda? jesli tak to czy moge dorzucic slonine podwedzana?

Z gory dzieki za pomoc :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/
Udostępnij na innych stronach

czy mozna ta kielbase zamrozic (po spazeniu)?

 

Tak, po prawidłowej obróbce termicznej możesz ją zamrozić.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59715
Udostępnij na innych stronach

heiterfuchs, WojtekW napisał o tłustości (chudości), a ja mam wątpliwość co do tak dużej (25%) ilości mięsa z golonek. Przeglądając przepisy na kiełbasy podsuszane (np. myśliwska) na stronie głównej, to ilość WPIII przeznaczonej na masę wiążącą jest gdzieś w granicach 10%.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59720
Udostępnij na innych stronach

Tez mi sie tak wydawalo ale w sumie to nie mialem za duzego wyboru bo mieso bylo zamrozone i przedtem nie wiedzialem co to jest. :blush:

Do skutrowania dam tylko polowe reszte zmielilem na 5 mam nadzieje ze nie bedzie za sciegniste .Najgorsze jest to ze to mieso z dzika jest strasznie chude ,zadnego widocznego tluszczyku :shock:

 

 

Acha zrobilem pasztet wg twojego przepisu wyszedl naprawde kozacki :grin: dzieki serdeczne

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59726
Udostępnij na innych stronach

Na taka ilość mięsa z dzika i takiej klasy śmiało można dodać kilogram boczku bo inaczej będziesz miał kiełbasę chudą i boje się że mało zwięzłą

POZDRAWIAM JASIU52

 

........................................

ważne to dobrze zadymić :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59741
Udostępnij na innych stronach

Kielbasa zrobiona :grin: Wyszla super dodalem do niej jeszcze ok 250 g sloniny ,boczku niestety nie dostalem(piatek :!: ). Konsystencja jest ok ani za zwiezla ani za luzna sam jestem zaskoczony .Dzieki za sugestie i pomoc :lol:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2343-kielbasa-biala-pierwsza-w-zyciu/#findComment-59752
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.