Skocz do zawartości

W spiżarni


Rekomendowane odpowiedzi

Gość ChefPaul

... wprawdzie jeszcze upał na dworze (lub na polu ... jak chcą niektórzy) :wink: ale ... zacząłem już przygotowania do zimy, :grin:

... wczoraj skończyłem marmoladę której użyję jako głównego składnika glazury do pieczenia dziczyzny,

... oto i ona: Marmolada z agrestu i czarnej porzeczki

 

inne przepisy w tej materii znajdziecie tutaj: ... w spiżarni

 

życząc smacznego pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/
Udostępnij na innych stronach

Chefie! gdzie Ci to urosło? :smile: 

Przepisy, a najbardziej fotki są wspaniałe. Moja też wszystkie konfitury przejrzała i będzie mnie ścigać bym pomyślał o przetworach Hi!!! Moje uznanie! Ja rozglądam się za owocami pigwowca i na oczy ich jeszcze nie widziałem. Ale jarzębina i czarny bez mnie zainteresował. Pomyśl o zrobieniu na swojej stronce możliwość bezpośredniego wydruku Twoich nie tylko przepisów, tak jak jest to na naszej stronce. Ułatwiłoby mi kompletowanie przepisów :rolleyes:

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2029
Udostępnij na innych stronach

Witajcie. Weszłam, popatrzyłam i mogę się podzielić. Osobiście robiłam konfitury z pomidorów, zielonych orzechów włoskich, z arbuza i pigwy. Na to wszystko jest aktualnie sezon.

A z liści winogron robiłam dołmasy z baraniną i z rybą. :grin:

"Czas na małe co nieco"

A.A.Milne

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2037
Udostępnij na innych stronach

Konfitury z zielonych orzechów włoskich???Nigdy nie próbowałam tego.

Do czego są dodatkiem ?Do mięs?

A na pigwę to chyba jeszcze nie pora.Jeszcze zielona ,nieboraczka.Powinna być dojrzała,żółciutka.No,chyba ,że lessa robi z zielonych owoców pigwowca. :smile:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2038
Udostępnij na innych stronach

Racja - pigwa jeszcze się nie nadaje. Ale jest pyyycha.

Zielone orzechy nigdy nie dotrwały do konsumpcji złożonej z większej ilości dań - wychodzą równie szybko jak zimne ogórki małosolne...

"Czas na małe co nieco"

A.A.Milne

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2040
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.