Gość ChefPaul Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Lipca 2006 ... wprawdzie jeszcze upał na dworze (lub na polu ... jak chcą niektórzy) :wink: ale ... zacząłem już przygotowania do zimy, :grin: ... wczoraj skończyłem marmoladę której użyję jako głównego składnika glazury do pieczenia dziczyzny, ... oto i ona: Marmolada z agrestu i czarnej porzeczki inne przepisy w tej materii znajdziecie tutaj: ... w spiżarni życząc smacznego pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Lipca 2006 Chefie! gdzie Ci to urosło? :smile: Przepisy, a najbardziej fotki są wspaniałe. Moja też wszystkie konfitury przejrzała i będzie mnie ścigać bym pomyślał o przetworach Hi!!! Moje uznanie! Ja rozglądam się za owocami pigwowca i na oczy ich jeszcze nie widziałem. Ale jarzębina i czarny bez mnie zainteresował. Pomyśl o zrobieniu na swojej stronce możliwość bezpośredniego wydruku Twoich nie tylko przepisów, tak jak jest to na naszej stronce. Ułatwiłoby mi kompletowanie przepisów :rolleyes: Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lessa Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Lipca 2006 Witajcie. Weszłam, popatrzyłam i mogę się podzielić. Osobiście robiłam konfitury z pomidorów, zielonych orzechów włoskich, z arbuza i pigwy. Na to wszystko jest aktualnie sezon.A z liści winogron robiłam dołmasy z baraniną i z rybą. :grin: Cytuj "Czas na małe co nieco" A.A.Milne Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Lipca 2006 Konfitury z zielonych orzechów włoskich???Nigdy nie próbowałam tego.Do czego są dodatkiem ?Do mięs?A na pigwę to chyba jeszcze nie pora.Jeszcze zielona ,nieboraczka.Powinna być dojrzała,żółciutka.No,chyba ,że lessa robi z zielonych owoców pigwowca. :smile: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lessa Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Lipca 2006 Racja - pigwa jeszcze się nie nadaje. Ale jest pyyycha. Zielone orzechy nigdy nie dotrwały do konsumpcji złożonej z większej ilości dań - wychodzą równie szybko jak zimne ogórki małosolne... Cytuj "Czas na małe co nieco" A.A.Milne Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/267-w-spi%C5%BCarni/#findComment-2040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.