Skocz do zawartości

Zadymiacze w Niemczech??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

przygode z domowymi wedlinami dopiero zaczynam, na razie czytam i chlone. Utrudnia mi troche zycie mieszkanie w Niemczech - zakupow w Polsce raczej nie zrobie.

Zaloze sie, ze sa tu zadymiacze emigranci :), ktorzy wspomoga wiedza i doswiadczeniem.

Gdzie kupujecie mieso? Mam niedaleko bio gospodarstwo, do tej pory bralam od nich warzywa i nabial, zamierzam podjechac i zapytac o swinke, ale boje sie ze cena mnie zabije..

Sol? Wszelkie potrzebne drobiazgi - siatki, oslonki itp?

Sporo wedzarek jest na ebayu - warte cokolwiek, czy jednak budowac swoja?

Bede wdzieczna za pomoc i uratowanie przed durnymi zakupami :).

Utrudnia mi troche zycie mieszkanie w Niemczech - zakupow w Polsce raczej nie zrobie.???

Niemcy to nie kraj trzeciego swiata ja tez na poczatku wyrobow domowych niewiedzialem gdzie i skad co wziasc chodzi o jelita itp.Natomiast z miesem niemam nigdy klopotow i jestem przekonany ze jest po pierwsze tansze jak w Polsce gdzie ceny zniechecaja mnie do czegokolwiek a po drugie jakosc odbiega o przynajmniej 2 klasy nizej jak pisza .

Ja kupuje raczej w realu np.

niejest to S -ka ale jakosciowo jest bardzo dobra a sol na ktorej robie od kapusty ,ogorki i wyroby to tez znalezione w realu kiedys przywiozlem z Polski kuchenna warzona klodawska z piaskiem i jakimis drobinami zielonymi :rolleyes: plastikami

Ta jest super do wszystkiego i kosztuje 0,49 c czy 0,59 1 kg

W przyszlym tygodniu bedzie karczek z koscia za 2,49 E a w Rewe lopatka za 3,49 .

Pozdrawiam

ja czesto kupuje tutaj np.krew ,jelita ,glowizne itd . widze ze przez Frankfurt terz smigaja a wiedz dzwonisz i masz platne przy odbiorze :wink:

http://www.gollys.de/cms/front_content.php?idcatart=22&lang=1&client=1

[ Dodano: Pią Paź 02, 2009 23:37 ]

Witam Witam mieszkam w oer erkenschwick mam chec na mala masarenke z typowo polskimi wedlinami domowym sposobem.... oj mam chec. W NWR moze by to szlo co wy na to ?

Masz na mysli NRW ?
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2811-zadymiacze-w-niemczech/page/2/#findComment-82811