Skocz do zawartości

IX. 11-12-13 grudnia_formularz zgłoszeniowy


Rekomendowane odpowiedzi

Sylwester Zduniak - sylwek_57 - Warszawa

Pozdrawiam Sylwek Zduniak

Tabela peklowania dla leniwych :happy: :happy: :happy:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=188359#188359

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli chcecie zrobic coś coś Bożonarodzeniowego, to zróbcie może pasztet z zająca. Zające co prawda w Polsce już niemal wyginęły (choroby genetyczne po nawozach i chemii, kombajny, psy, lisy, kłusownicy itd), prawdziwego więc nie dostaniecie. Ale jest wyjście: bierze się 1 królika hodowlanego i 1 dzika ze skupu dziczyzny.

Dzik i królik to dziki królik, czyli prawie zając. Powodzenia

Zarżną, zeżrą i wysrają.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85268
Udostępnij na innych stronach

Hudyjan witamy na forum , jednak wejście masz nie przeciętne .

Jakieś , witam lub cos w tym stylu , jest do tego specjany dział.

A ty nam z grubej rury o zającach :devil:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85288
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
rimol - zapisuj się, potem będziemy się martwić!!!

Pozdrawiam Sylwek Zduniak

Tabela peklowania dla leniwych :happy: :happy: :happy:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=188359#188359

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86948
Udostępnij na innych stronach

Kursy odbywają się w Zrębicach gmina Olsztyn (ale ten pod Częstochową ). Tutaj są ogólne informację na temat szkoły https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2919

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-87065
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Szkolenie numer: 09

Zakres tematyczny: „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy

termin: 11-12-13 grudnia 2009 roku

 

Uczestnicy:

 

Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu

 

1. Sylwester Zduniak (sylwek_57) - Warszawa (wpłata)

2. Piotr Biernacki - Warszawa (wpłata)

3. Jakub Pacek - Garwolin (wpłata)

4. Łukasz Wata - Szczekociny (wpłata)

5. Edyta Sórówka - Szczekociny (wpłata)

6. Zbigniew Sarnik - Topolowice (wpłata)

7. Lech Dudek - Bochnia (wpłata)

8. Paweł Szubert - Wierzchosławice (wpłata)

9. Marek Kwas - Dąbrowa Górnicza (wpłata)

10. Ewa Walaszczyk - Rumia (wpłata)

11. Wojciech Wasilke - Wejherowo (wpłata)

12. Andrzej Sztukowski - Ostrów Wielkopolski (wpłata)

13. Stanisław Sztukowski - Ostrów Wielkopolski (wpłata)

14. Grzegorz Rychlak - Rudnik nad Sanem (wpłata)

15. Jola Piesakowska - Londyn (wpłata)

16. Wiesław Płonowski - Gdańsk (wpłata)

17. + os. tow. (wpłata)

18. + os. tow. (wpłata)

19. Wiesław Wojtan - Częstochowa (wpłata)

20. Waldemar Wata - Szczekociny (wpłata)

21. Magdalena Niedbała - Szczekociny (wpłata)

22. Bartosz Szlezak - Szczekociny (wpłata)

23. Marian Palenta - Katowice (wpłata)

24. Andrzej Dendys - Lędziny (wpłata)

25. Rafał Rychlak - Rudnik nad Sanem (wpłata)

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-88929
Udostępnij na innych stronach

ORGANIZACYJNE

 

Proszę o wpisanie przez uczestników swoich propozycji

co do rodzajów wyrobów jakie mogłyby być wykonane podczas szkolenia.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-89369
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wyroby zaplanowane do wykonania na szkoleniu.*

 

 

1. Wędliny podrobowe

 

- kiszka pasztetowa z manną

- salceson węgierski

- kiszka krwista

- szybka wątrobiana

 

 

2. Kiełbasy

 

- lisiecka (propozycja sylwek_57)

- krakowska (propozycja sylwek_57)

- metka

- grillowa typu bratwurst (w zależności od pozyskanej wp kl II z rozbioru)

 

 

3. Wędzonki

 

- kindziuk (propozycja Wiesława z Gdańska)

- polędwica łososiowa (propozycja Joli z Londynu)

- boczek

- polędwiczki

- baleron

- szynki sznurowane tradycyjne

- rolada z boczku

 

 

4. Konserwy

 

- mielonka w prasce

 

 

5. Pieczone

 

- rolada schabowa

 

 

* wykonanie powyższych wyrobów jest uzależnione

od uzysku właściwych klas mięsa z półtusz,

możliwe są dodatkowe wyroby aby wykorzystać

całość materiału z rozbioru

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-90994
Udostępnij na innych stronach

Witam

Dojechaliśmy do Warszawy, wszystko OK.

Moc wrażeń i doświadczeń, a wiedzę traz należy tylko zastosować przy wyrobach na BN.

Dzięki Papla i Bagno :lol:

Pozdrawiam Sylwek Zduniak

Tabela peklowania dla leniwych :happy: :happy: :happy:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=188359#188359

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-91969
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję wszystkim, z tego kursu szkoły, którzy w czasie jego trwania zakupili kalendarze Wędzarniczej Braci. Pomimo, że podałem Wam ustaloną cenę, kupowaliście je drożej. Z wdzięcznością przyjmuję taki gest. Miło jest dowiedzieć się, że nadal są ludzie rozumiejący potrzebę pomocy.

 

Osobne podziękowania składam Luizie, która z wielkim zaangażowaniem zajmowała się na tym kursie dystrybucją kalendarzy. Jest to również i jej sukces.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2888-ix-11-12-13-grudnia_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-92121
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.