Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkolenie numer: 03-2010

Zakres tematyczny: „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy

termin: 12-13-14 marca 2010 roku

 

Lista uczestników jest tu podana jako informacyjna

aby można było np. wspólnie zaplanować podróż jednym środkiem komunikacji.

Kontakt do określonej osoby (po zgodzie na podanie) będę podawał bezpośrednio

osobie zainteresowanej.

 

W tym temacie proszę też proponować rodzaje wyrobów

które chcą Państwo aby były zrobione na szkoleniu.

 

Lista ostateczna uczestników.

 

Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu

 

1. Zbyszek Sarnik - Przeczyce

2. Aleksander Karolak - Warszawa

3. Hanna Wojno - Warszawa

4. Krzysztof Ryznar - Warszawa

5. Lech Bodzon - Warszawa

6. Sławomir Kacperski - Szczecin

7. Adam Kacperski - Szczecin

8. Paweł Konaszewski - Tarnów

9. Jacek Bochenek - Tarnów

10. Artur Wójcik - Warszawa

11. Grzegorz Ostojski - Lisków

12. Krzysztof Ostojski - Lisków

13. Lech Ostrowski - Rumia

14. Grażyna Wolosz - Rumia

15. Wiesław Wasilewski - Dywity

16. Henryk Biernat - Poznań

17. Jacek Ciesielski - Poznań

18. Robert Siejak - Poznań

19. Krzysztof Szerszeniewicz - Warszawa

20. Małgorzata Barczuk - okolice Warszawy

21. Krzysztof Barczuk - okolice Warszawy

22. Katarzyna Tulo - Lesznowola

23. Renata Odziemska - Lesznowola

24. Rafał Wylociński - Warszawa

25. Maksymilian Wierzchoń - Warszawa

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Wyroby zaplanowane do wykonania na szkoleniu.*

 

1. Wędliny podrobowe

- szybka wątrobiana

- kiszka pasztetowa

- kiszka kaszana krwista gryczana

- salceson węgierski

 

2. Kiełbasy

- kiełbasa głogowska

- kiełbasa szynkowa parzona

- kiełbasa biała

 

3. Wędzonki

- polędwica wędzona

- polędwica łososiowa

- boczek wędzony

- ogonówka wędzona

- szynka tylna wędzona gotowana

- baleron wędzony gotowany (w pęcherzu)

- szynka z nogą

 

4. Pieczone

- roladę schabową typu zylc

 

 

* wykonanie powyższych wyrobów jest uzależnione

od uzysku właściwych klas mięsa z półtusz,

możliwe są dodatkowe wyroby aby wykorzystać

całość materiału z rozbioru

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-103643
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Wszyscy uczestnicy szkolenia, są proszeni o rozważną jazdę. Jak to mawia Kłapouchy: Lepiej późno niż wcale :-) A za oknem prószy białe szaleństwo i nie ma to nic wspólnego z nabiałem :-) Spokojnej jazdy i w razie kłopotów na trasie proszę o zawiadomienie telefoniczne 691 597 792. Do zobaczenia. Paweł

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-104233
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim uczestnikom szkolenia życzę bezpiecznej jazdy, samych udanych wyrobów oraz niezapomnianych wrażeń.

Pozdrawiam.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-104251
Udostępnij na innych stronach

Byłem,widziałem,wędziłem.

Chcę więcej, czuję niedosyt. Ogromna wiedza Bagno i Papli przytłacza i wzbudza chęć do dalszej nauki.

Atmosfera wspaniała, Brać wędzarnicza godna ponownego spotkania. Chcemy teraz na dzika i jelenia.

Papla zapisz mnie z żoną.

Dziękuję za miłą atmosferę i wyrozumiałość grona profesorskiego. Podziwiam ich cierpliwość.

Pozdrowienia dla Pana Stanisława za sympatyczne przyjęcie w Zrębowicach

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-104604
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie dziękuję za miłą atmosferę jaką stworzyliście na szkoleniu.

Wszystko odbyło się jak należy i to najważniejsze.

Z inicjatywy uczestników dodatkiem na szkoleniu była możliwość zamówienia

w specjalistycznym sklepie zaopatrzenia przemysłu masarskiego, artykułów

z odbiorem na terenie SDM. Uczestnicy spisali listę potrzebnych rzeczy i zadzwonili

do właściciela hurtowni, który dostarczył na miejsce potrzebne rzeczy.

Pragnę z tego miejsca zaznaczyć, że była to inicjatywa samych uczestników

a ja, Andrzej Bagno oraz inni przygotowujący szkolenia nie są rodziną osoby która

dostarczyła towar, ani nie uzyskujemy z tytułu sprzedaży dochodów. Hurtownia

była zaprezentowana w odpowiednim dziale na Forum.

 

Jeśli będzie taka wola aby ten zwyczaj kontynuować na następnych szkoleniach,

nie widzę przeszkód.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105411
Udostępnij na innych stronach

A co to była za lista potrzebnych rzeczy na szkoleniu??? :rolleyes:

Osoby zamówiły sobie na własny użytek domowy i zabrały z sobą. Z miejsc z jakich przyjechali nie mieli dostępu do takich artykułów lub jeszcze nie wiedzieli co będzie im potrzebne do wyrobu własnych wędlin. Tak czy inaczej było to na własny domowy użytek. Czego nie było w hurtowni to zostali odesłani pod odpowiednie linki ze strony głównej Wędliny Domowe.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105425
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co było potrzebne na szkoleniu to było lecz część uczestników chciała zakupić na własny użytek trochę igieł, krwi w proszku itp. Jak jest to na miejscu to jest to bardzo wygodne gdyż w miejscu zamieszkania nie wszystko można dostać. Pawełku jesteśmy wdzięczni za umożliwienie dokonania zakupów. Prosimy tylko przypomnieć temu miłemu panu ze sklepu o naszych igłach
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105470
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Chciałbym na początku mojego posta serdecznie pozdrowić wszystkich uczestników naszego kursu i podziękować za wspaniałą atmosferę oraz za fachowe przekazanie masarskiej wiedzy organizatorom. Do Papli mam pytanko jaka jest szansa ukazania się fotek z naszego kursu w galerii i czy tak jak wszyscy obiecywali przesłali płytki.

Jeszcze raz pozdrowionka od mocnej grupy z Poznania / Jacek Robert Henryk /

ultras
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105545
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co było potrzebne na szkoleniu to było lecz część uczestników chciała zakupić na własny użytek trochę igieł, krwi w proszku itp. No i oto mi chodziło, czyli artykuły potrzebne do wyrobów, i to jest super :!: :!: Pozdrawiam cię Pawełku..
grzesio
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105904
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.