Papla Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Listopada 2009 Szkolenie numer: 03-2010 Zakres tematyczny: „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy termin: 12-13-14 marca 2010 roku Lista uczestników jest tu podana jako informacyjnaaby można było np. wspólnie zaplanować podróż jednym środkiem komunikacji.Kontakt do określonej osoby (po zgodzie na podanie) będę podawał bezpośrednioosobie zainteresowanej. W tym temacie proszę też proponować rodzaje wyrobówktóre chcą Państwo aby były zrobione na szkoleniu. Lista ostateczna uczestników. Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu 1. Zbyszek Sarnik - Przeczyce2. Aleksander Karolak - Warszawa 3. Hanna Wojno - Warszawa 4. Krzysztof Ryznar - Warszawa 5. Lech Bodzon - Warszawa6. Sławomir Kacperski - Szczecin 7. Adam Kacperski - Szczecin 8. Paweł Konaszewski - Tarnów 9. Jacek Bochenek - Tarnów 10. Artur Wójcik - Warszawa11. Grzegorz Ostojski - Lisków 12. Krzysztof Ostojski - Lisków13. Lech Ostrowski - Rumia 14. Grażyna Wolosz - Rumia 15. Wiesław Wasilewski - Dywity 16. Henryk Biernat - Poznań 17. Jacek Ciesielski - Poznań 18. Robert Siejak - Poznań 19. Krzysztof Szerszeniewicz - Warszawa20. Małgorzata Barczuk - okolice Warszawy 21. Krzysztof Barczuk - okolice Warszawy 22. Katarzyna Tulo - Lesznowola 23. Renata Odziemska - Lesznowola 24. Rafał Wylociński - Warszawa25. Maksymilian Wierzchoń - Warszawa Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Marca 2010 Wyroby zaplanowane do wykonania na szkoleniu.* 1. Wędliny podrobowe- szybka wątrobiana- kiszka pasztetowa- kiszka kaszana krwista gryczana- salceson węgierski 2. Kiełbasy- kiełbasa głogowska- kiełbasa szynkowa parzona- kiełbasa biała 3. Wędzonki- polędwica wędzona- polędwica łososiowa- boczek wędzony- ogonówka wędzona- szynka tylna wędzona gotowana- baleron wędzony gotowany (w pęcherzu)- szynka z nogą 4. Pieczone- roladę schabową typu zylc * wykonanie powyższych wyrobów jest uzależnioneod uzysku właściwych klas mięsa z półtusz,możliwe są dodatkowe wyroby aby wykorzystaćcałość materiału z rozbioru Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-103643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2010 Witam Wszyscy uczestnicy szkolenia, są proszeni o rozważną jazdę. Jak to mawia Kłapouchy: Lepiej późno niż wcale :-) A za oknem prószy białe szaleństwo i nie ma to nic wspólnego z nabiałem :-) Spokojnej jazdy i w razie kłopotów na trasie proszę o zawiadomienie telefoniczne 691 597 792. Do zobaczenia. Paweł Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-104233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Marca 2010 Wszystkim uczestnikom szkolenia życzę bezpiecznej jazdy, samych udanych wyrobów oraz niezapomnianych wrażeń.Pozdrawiam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-104251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Marca 2010 Byłem,widziałem,wędziłem.Chcę więcej, czuję niedosyt. Ogromna wiedza Bagno i Papli przytłacza i wzbudza chęć do dalszej nauki.Atmosfera wspaniała, Brać wędzarnicza godna ponownego spotkania. Chcemy teraz na dzika i jelenia.Papla zapisz mnie z żoną. Dziękuję za miłą atmosferę i wyrozumiałość grona profesorskiego. Podziwiam ich cierpliwość.Pozdrowienia dla Pana Stanisława za sympatyczne przyjęcie w Zrębowicach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-104604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Marca 2010 Serdecznie dziękuję za miłą atmosferę jaką stworzyliście na szkoleniu.Wszystko odbyło się jak należy i to najważniejsze.Z inicjatywy uczestników dodatkiem na szkoleniu była możliwość zamówieniaw specjalistycznym sklepie zaopatrzenia przemysłu masarskiego, artykułów z odbiorem na terenie SDM. Uczestnicy spisali listę potrzebnych rzeczy i zadzwonilido właściciela hurtowni, który dostarczył na miejsce potrzebne rzeczy.Pragnę z tego miejsca zaznaczyć, że była to inicjatywa samych uczestnikówa ja, Andrzej Bagno oraz inni przygotowujący szkolenia nie są rodziną osoby któradostarczyła towar, ani nie uzyskujemy z tytułu sprzedaży dochodów. Hurtowniabyła zaprezentowana w odpowiednim dziale na Forum. Jeśli będzie taka wola aby ten zwyczaj kontynuować na następnych szkoleniach,nie widzę przeszkód. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Marca 2010 A co to była za lista potrzebnych rzeczy na szkoleniu??? :rolleyes: Cytuj grzesio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Marca 2010 A co to była za lista potrzebnych rzeczy na szkoleniu??? :rolleyes: Osoby zamówiły sobie na własny użytek domowy i zabrały z sobą. Z miejsc z jakich przyjechali nie mieli dostępu do takich artykułów lub jeszcze nie wiedzieli co będzie im potrzebne do wyrobu własnych wędlin. Tak czy inaczej było to na własny domowy użytek. Czego nie było w hurtowni to zostali odesłani pod odpowiednie linki ze strony głównej Wędliny Domowe. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Marca 2010 Wszystko co było potrzebne na szkoleniu to było lecz część uczestników chciała zakupić na własny użytek trochę igieł, krwi w proszku itp. Jak jest to na miejscu to jest to bardzo wygodne gdyż w miejscu zamieszkania nie wszystko można dostać. Pawełku jesteśmy wdzięczni za umożliwienie dokonania zakupów. Prosimy tylko przypomnieć temu miłemu panu ze sklepu o naszych igłach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultras Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Marca 2010 Witam Chciałbym na początku mojego posta serdecznie pozdrowić wszystkich uczestników naszego kursu i podziękować za wspaniałą atmosferę oraz za fachowe przekazanie masarskiej wiedzy organizatorom. Do Papli mam pytanko jaka jest szansa ukazania się fotek z naszego kursu w galerii i czy tak jak wszyscy obiecywali przesłali płytki.Jeszcze raz pozdrowionka od mocnej grupy z Poznania / Jacek Robert Henryk / Cytuj ultras Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Marca 2010 Wszystko co było potrzebne na szkoleniu to było lecz część uczestników chciała zakupić na własny użytek trochę igieł, krwi w proszku itp. No i oto mi chodziło, czyli artykuły potrzebne do wyrobów, i to jest super :!: :!: Pozdrawiam cię Pawełku.. Cytuj grzesio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3327-03-2010/#findComment-105904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.