Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakończyła leżakowanie karkówka suszona a'la ...

 

Otóż muszę przyznać iż karkówka wraz z tłuszczykiem o wiele bardziej przypomina smakiem szynkę parmeńską, przynajmniej tę , którą jadałem we Francji.

Dodatkowego smaczku dodaje właśnie ten lekko "podjałczały" tłuszcz.

Prima sort. POLECAM.

 

http://www.dzidkaserdeczna.k9.pl/karkowkasuszona.jpg

Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/
Udostępnij na innych stronach

No oli, bardzo ładnie wyszedł Ci ten karczek. Zrobiłeś go z przepisu ze strony głównej?

Ja tak się przymieżam, ale przyznam się że nie mam za bardzo odwagi żeby go zrobić. :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-6269
Udostępnij na innych stronach

Jak nie zrobisz to się nie przekonasz, a do odważnych świat należy :grin:

każdy kto sprobował nie żałuje :lol:

http://www.hotofoto.pl/images/Anetka70/1007904a_1.jpg

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-6272
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

No oli, bardzo ładnie wyszedł Ci ten karczek. Zrobiłeś go z przepisu ze strony głównej?

Karkówka robiona wg przepisu na schab a'la.....

 

Zapraszam do eksperymentowania.

 

pozdrawiam

Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-6683
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ceść

Oli czy nie za szybko wyschła wierzchnia warstwa?. Obsuszanie powinno przebiegać w niskiej temperaturze zwłaszcza w blokach ( centralne ogrzewanie) gdzie powietrze jest suche. Powinieneś zawiesić go w miarę nisko ( niższe temperatury otoczenia) i w lekko wilgotnym miejscu. U mnie tak zrobiło się z suszeniem kiełbasy. Wyschła za szybko z wierzchu, a w środku była wilgotniejsza.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-7046
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.