oli Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Właśnie zakończyła leżakowanie karkówka suszona a'la ... Otóż muszę przyznać iż karkówka wraz z tłuszczykiem o wiele bardziej przypomina smakiem szynkę parmeńską, przynajmniej tę , którą jadałem we Francji. Dodatkowego smaczku dodaje właśnie ten lekko "podjałczały" tłuszcz. Prima sort. POLECAM. http://www.dzidkaserdeczna.k9.pl/karkowkasuszona.jpg Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Grudnia 2006 No oli, bardzo ładnie wyszedł Ci ten karczek. Zrobiłeś go z przepisu ze strony głównej?Ja tak się przymieżam, ale przyznam się że nie mam za bardzo odwagi żeby go zrobić. :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-6269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Jak nie zrobisz to się nie przekonasz, a do odważnych świat należy :grin: każdy kto sprobował nie żałuje :lol: http://www.hotofoto.pl/images/Anetka70/1007904a_1.jpg Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-6272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Stycznia 2007 No oli, bardzo ładnie wyszedł Ci ten karczek. Zrobiłeś go z przepisu ze strony głównej? Karkówka robiona wg przepisu na schab a'la..... Zapraszam do eksperymentowania. pozdrawiam Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-6683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Stycznia 2007 CeśćOli czy nie za szybko wyschła wierzchnia warstwa?. Obsuszanie powinno przebiegać w niskiej temperaturze zwłaszcza w blokach ( centralne ogrzewanie) gdzie powietrze jest suche. Powinieneś zawiesić go w miarę nisko ( niższe temperatury otoczenia) i w lekko wilgotnym miejscu. U mnie tak zrobiło się z suszeniem kiełbasy. Wyschła za szybko z wierzchu, a w środku była wilgotniejsza.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3459-kark%C3%B3wka-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/#findComment-7046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.