ryszpak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 W przypływie chwili i w obliczu przyjazdu rodziny stwierdziłem, że trzeba się czymś pochwalić A co może być lepszego od domowej kiełbasy. Dużo tego nie było, bo czasu brak (dzieciaki i obowiązki domowe) ale efekt zadowalający. Wagi dokładnej nie miałem, proporcje "łyżeczkowe". To oczywiście modyfikacja przepisu maxella z działu artykułów. Łopatka wp 3,70kgBoczek 1kgWołowina II 0,7kgSól - 5 łyżek Pieprz - 3 łyżeczkiCzosnek - 6 ząbkówMajeranek - 30 g Wołowina dwa razy zmielona przez sitko 2 mm, dodana woda w ilości 200ml oraz przyprawy i odstawiona na godzinę. Wieprzowina przekręcona przez sitko 13 mm, dodana woda (125ml) i wołowina z przyprawami. Wymieszane i w kiełbaśnice Parzona 30 minut w 75-77C.Zdjęcia niestety nie mam Żona całą białą wrzuciła do kiszonej kapusty i niestety, widok już nie taki jaki powinien... Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4000-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-wersja-2010-z-przekroczon%C4%85-norm%C4%85-majeranku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Ja na podobną ilość mięska dałem 10g , jedno opakowanie i myślę że przesadziłem.Ale da się zjeść. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4000-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-wersja-2010-z-przekroczon%C4%85-norm%C4%85-majeranku/#findComment-108411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.