ina Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Listopada 2006 Za zadna ch....orobe nie umiem znalezc w sieci jak nazywa sie kolendra po niemiecku :rolleyes: Od tesciowej mojej corki dostalam Fenchel, wlosi uzywaja go do produkcji wedlin dojrzewajacych, ma jednak niesamowicie intensywny - ziolowy zapach. Czy to to samo? http://www.botanikus.de/Heilpflanzen/Fenchel/a_Fenchel2_1.jpg Cytuj Bog nie mogl byc wszedzie na raz, dlatego stworzyl babcie ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Listopada 2006 No i znalazlam w koncu chyba, to je to? Jezeli tak, to tutaj nazywa sie Koriander http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/cori_02.jpg Cytuj Bog nie mogl byc wszedzie na raz, dlatego stworzyl babcie ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Listopada 2006 zgadza sie kolendra to koriander Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Listopada 2006 Fenchel to po niemiecku koper włoski i tylko z wyglądu przypomina polski koperek ale inaczej pachnie, na surowo do sałatek , a nasiona jako przyprawa :smile:korzeń kopru ma lekko anyzkowy smak Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Listopada 2006 Fenchel ma baaardzo silny aromat anyzku, ziec owszem, ale maz i ja nie lubimy go do kielbasy. Ostatnia ktora zrobil tesc naszej corki, jest wlochem, smakowala tak .... troche jak lukrecja a troche jak herbatka dla dzieci przez ten anyzek :rolleyes: Ale jak ktos lubi to jest ok Cytuj Bog nie mogl byc wszedzie na raz, dlatego stworzyl babcie ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Listopada 2006 Aha ale kolendra to coś innego nasiona są jak biały pieprz tylko bardziej żółtawe i mniejsze :smile: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Listopada 2006 Anetko, na stronie głównej, w dziale Przyprawy, znajdziesz sporo wiadomości o kolendrze i nie tylko. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Listopada 2006 Ale ja to wiem :grin: to Ina nie wiedziała, :sad: u mnie wszystkie przprawy jakie tylko istnieją są uzywane i hodowane na działce nic mi nie jest obce (do opisów też dotarłam :grin: ) dzięki Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/420-kolendra/#findComment-5369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.