Marek_ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nie rozumiem zdania, iz nie możesz tu puscić dymu, aby nie szedł przez wedzarkę?Chodzi mi o to że ta wędzarka jest zamontowana w starmy piecu kaflowym i myślałem ze mona puścić dym bezpośrednio do komina tak aby sie nagrzała i wędlinki sie osuszyl. Ale to racja że na początku paliłem suchym drewnem, i szyka wyglądała mi na suchą. Nie wiem jak to sie stało że puźniej sie opkopciła, przypuszczam że to wina zbyt wczesnego rozpoczęcia wędzęnia. No ale to nic jeszcze wiele prób przedemną :grin: . Dzięki za odpowiedz Maxell! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/422-w%C4%99dzarka/page/2/#findComment-5720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Grudnia 2006 ktos musi byc pierwszy. :grin: :grin: :grin: Nie zachęcał, lecz zalegalizował to, co nie jest u nas uporządkowane prawnie.Domowe zadymianie jest o wiele bezpieczniejsze pożarowo niz np. obsłga kuchni gazowej bez zaworu wyłączającego dopływ gazu po wygasnięciu płomienia (a takich jest niestety jeszcze większość). :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/422-w%C4%99dzarka/page/2/#findComment-5721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Marek - sam znalazłes odpowiedź na swe pytanie. Radziłbym Ci sprawdzenie ciągu w kominie i ewentualne jego czyszczenie. Wg naszych przepisów przewody kominowe podłączone do palenisk opalanych paliwem stałym (wegiel, drewno) musza być czyszczone co najmniej 4 razy w ciagu roku. (gazowym i olejem - 2). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/422-w%C4%99dzarka/page/2/#findComment-5723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Masz racje, ado tego trzeba zrobić gruntowne oczyszczanie wędzarki bo jest cała w sadzy.I znów brać sie do wędzenia. Włąsnie mam sprzątneła całem pęto:) w takim tępie to trzeba będzie niedługo robić, następną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/422-w%C4%99dzarka/page/2/#findComment-5730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Grudnia 2006 ..... Marek,a może Ty wędziłeś jak kominiarz czyścił komin :grin: pozdrawiam ps. a w przyszłości zerknij na dach.... :lol: :lol: :lol: jurek Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/422-w%C4%99dzarka/page/2/#findComment-5805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.