anerka Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lipca 2010 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=100 tym przepisem zainspirowana zrobiłam kiełbaski. Niestety niezupełnie wg tej receptury, ponieważ po klasyfikacji mięsa jakie miałam uzyskałam 2 kg mięsa z kurczaka i prawie tyle samo mięsa wieprzowego z tłuszczem/łopatka/.Jeszcze jedna różnica to to, że 12 godzin było w lodówce a nie w temp. pokojowej/ciepło/. Reszta bez zmian. Może na zdjęciu nie wyglądają tak, jak smakują ale naprawdę są pyszne. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4368-kie%C5%82baski-drobiowo-wieprzowe-w-jelicie-baranim/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Lipca 2010 ponieważ po klasyfikacji mięsa jakie miałam uzyskałam 2 kg mięsa z kurczaka anerka z ilu kurczaków otrzymałaś 2 kg mięsa (bo chyba nie z jednego tak można sądzić z postu). Czy skóry też dodałaś czy czyste mięso.? I jaką wagę miały te kurczaki, tak "mniej więcej"? Tak jak pisze Zbój Madej wyglądają na "zróbcie mnie" :thumbsup: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4368-kie%C5%82baski-drobiowo-wieprzowe-w-jelicie-baranim/#findComment-118558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Lipca 2010 z_bychu, Z dwóch kurczaków /dosyć dużych/ uzyskałam 2,18 kg mięsa, reszta przyda się na zupę. Skórki /nie ważyłam ich/ zmieliłam z dość "otłuszczoną" łopatką, razem 1,99 kg. Cukier 0,02 kg/prawie/, pieprz 0,0025kg, kardamon 0,001kg. Napisałam wcześniej, że reszta bez zmian ale zapomniałam, że dodałam jeszcze płaską łyżkę roztartrego majeranku i mały ząbek czosnku /co zrobię, że tak mam :smile: /lubię te przyprawy.Kiełbasa jest mniamuśna, je się ją jak słonecznik. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4368-kie%C5%82baski-drobiowo-wieprzowe-w-jelicie-baranim/#findComment-118562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Lipca 2010 Wielkie dzięki. Tylko chyba wezmę z 3 kurczaków - śląskich może tyle dam rady pozyskać mięsa. ( oczywiście tych całkiem dużych :wink: ) Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4368-kie%C5%82baski-drobiowo-wieprzowe-w-jelicie-baranim/#findComment-118610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Października 2012 Dzisiejsze kiełbaski w jelicie baranim i trochę sera. [ Dodano: Wto 02 Paź, 2012 23:04 ]Skład: mięso z łopatki wp. - 2.66 kg gulaszowe z indyka - 1,95 kg słonina - 0,35 kg /po zmieleniu mięsa skład wydawał się zbyt chudy/ Przyprawy:mieszanka peklująca/peklosól i sól warzonka 50/50 - 90gcukier - 20gpieprz czarny zmielony - 10ggałka muszkatołowa /nie ważyłam/ - 1/2 łyżeczkimajeranek - 3g czosnek świeży - 3 średnie ząbki Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4368-kie%C5%82baski-drobiowo-wieprzowe-w-jelicie-baranim/#findComment-241109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.