Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon grillowania czas powoli zacząć. Postów na ten temat mało - może ruszy się niedługo.

Chciałbym pochwalić się pomysłem z zeszłego roku. Załatwiłem blachę "kwasówkę" o takich wymiarach jak ruszt w grillu, brzegi wywinąłem i otrzymałem taką blachę do pieczenia. Na początek poszła karkóweczka poprzednio wymoczona w zalewie. Po nagrzaniu blachy położyłem plastry karkówki na nią. Piwko do ręki. Część tego napoju poszła oczywiście na polewanie mięska. Karkóweczka dochodziła we własnym sosie. Gdy była gotowa (mięciutka i rozlatująca się) zdjąłem z blachy i położyłem bezpośrednio na ruszt część karkówki do obsuszenia, a część od razu na tackę. Po zrumienieniu - całość przybrałem słodką papryką z grilla. To był hit sezonu. Wszyscy zajadali smakowite mięsko, a mnie zostało tylko piwo i to co skosztowałem w czasie przygotowywania potrawy. Co jest ważne - podczas używania takiej "blachy" nie wydziela się dym, bo nic nie kapie na węgle i sosik można wykorzystać. Nigdy więcej żadnej kiełbasy z grilla!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/46-grillowanie-kark%C3%B3wki/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.