fire28 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Sezon grillowania czas powoli zacząć. Postów na ten temat mało - może ruszy się niedługo. Chciałbym pochwalić się pomysłem z zeszłego roku. Załatwiłem blachę "kwasówkę" o takich wymiarach jak ruszt w grillu, brzegi wywinąłem i otrzymałem taką blachę do pieczenia. Na początek poszła karkóweczka poprzednio wymoczona w zalewie. Po nagrzaniu blachy położyłem plastry karkówki na nią. Piwko do ręki. Część tego napoju poszła oczywiście na polewanie mięska. Karkóweczka dochodziła we własnym sosie. Gdy była gotowa (mięciutka i rozlatująca się) zdjąłem z blachy i położyłem bezpośrednio na ruszt część karkówki do obsuszenia, a część od razu na tackę. Po zrumienieniu - całość przybrałem słodką papryką z grilla. To był hit sezonu. Wszyscy zajadali smakowite mięsko, a mnie zostało tylko piwo i to co skosztowałem w czasie przygotowywania potrawy. Co jest ważne - podczas używania takiej "blachy" nie wydziela się dym, bo nic nie kapie na węgle i sosik można wykorzystać. Nigdy więcej żadnej kiełbasy z grilla! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/46-grillowanie-kark%C3%B3wki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi