anerka Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zamierzam zrobić kiełbasę polską wg. receptury z 16-ki ale zastanawiam się jakie mięso byłoby najlepsze .Jakie klasy wiadomo ale z jakiej części? Proszę o pomoc znawców tematu. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4696-kie%C5%82basa-polska-wieprzowa/page/2/#findComment-133114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Listopada 2010 jakie mięso najlepsze na kiełbasę polskąNajlepsze mięso na polską, to mięso z nieco starszych sztuk(stare maciory nie wchodzą w rachubę), z młodych jest bardziej wodniste. A jeśli chodzi o elementy, no to karczek, łopatka, biodrówka, szynka, miękki boczek Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4696-kie%C5%82basa-polska-wieprzowa/page/2/#findComment-133331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Listopada 2010 miękki boczekBoczek do kiełbas :question: przeca to słabizna :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4696-kie%C5%82basa-polska-wieprzowa/page/2/#findComment-133343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.