Skocz do zawartości

[Zakończony] Kurs nr 04-2011 w dniach 15-17.04.2011


Rekomendowane odpowiedzi

Nr 11 jestem za g. 12:00 rozpoczęcia kursu

 

Asortyment: standard + polędwica łososiowa + coś z wędlin fermentowanych

 

Pozdrawiam

 

[ Dodano: Sob 19 Mar, 2011 22:14 ]

Wyszedł przelew 510 zł

 

Pozdrawiam

Dogoń swoje marzenia.

Berni

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-152865
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam wszystkich. Pozwolę sobie zabrać głos w temacie produkcji przedświątecznej. W moim regionie na Wielkanoc królują wędzonki. Szynka , baleron , polędwica , małe kiełbaski do święcenia , itp. Oczywiście jestem tak zafascynowany samodzielną produkcją i domowymi wyrobami , że poddam się ogółowi kursantów i kadrze w doborze asortymentu. Korzystając z okazji , jadę na kurs z Wadowic przez Kraków i dalej na Kazimierz. Jeżeli ktoś chciałby się zabrać , to proszę o kontakt. Pozdrawiam. Krzysztof "Apri"
Lepiej być grubym niż głupim , lepiej mieć brzuch od piwa niż garb od roboty.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-153710
Udostępnij na innych stronach

Witam! Wybór asortymentu zostawiam prowadzącym.Godzina 12 też mnie odpowiada.

Jadę na kurs z Iłowa przez Warszawę, mam dwa miejsca wolne.

Proszę o kontakt jeżeli ktoś by się chciał zabrać.

 

Pozdrawiam Jerzy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-153857
Udostępnij na innych stronach

Coś mi się wydaje, że o 12 nie da rady zacząć z bardzo prostej przyczyny. Otóż Wojtek po drodze zabiera mięso z ubojni. Nie dysponujemy samochodem chłodnią, więc nie można zabrać półtusz w czwartek zwłaszcza, że będzie coraz cieplej.

Myślę, iż kurs rozpocznie się ok. 13.00. Zreszta ten temat ostatecznie ustali Kol. Bagno jutro, a ja go tutaj przedstawię.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-153858
Udostępnij na innych stronach

Ja również jestem za w miarę tradycyjnym asortymentem produkcji, menu "marcowe" było jak dla mnie ok. Można ew. pomyśleć o boczku faszerowanym lub rolowanym. Jak będzie szynka, polędwica, baleron, (normalna) kiełbasa - to będę zadowolony, co będzie extra to zostawiam rozwadze prowadzącym.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-154156
Udostępnij na innych stronach

Warto by pomyśleć o białej kiełbasie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-154158
Udostępnij na innych stronach

+ coś z wędlin fermentowanych

Wędliny dojrzewające robi się tygodniami, a my mamy weekend.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-154239
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Krzysztof Polubiec

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Jacek Gardocki

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Andrzej

24. Wojtek

25. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Lista rezerowowa:

 

1. Andrzej Konopka

2. Mirosław Kwaśniak

3.

4.

5.

 

Wyjaśnienie.

Ośrodek zapewnia dogodne noclegi dla 24 osób. Dwa miejsca zarezerwowane są dla prowadzących.

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-154355
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Krzysztof Polubiec

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Andrzej Konopka

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Andrzej

24. Wojtek

25. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Lista rezerowowa:

 

1. Mirosław Kwaśniak

2.

3.

4.

 

Wyjaśnienie.

Ośrodek zapewnia dogodne noclegi dla 24 osób. Dwa miejsca zarezerwowane są dla prowadzących.

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-154536
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Krzysztof Polubiec

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Andrzej Konopka

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Andrzej

24. Wojtek

25. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Lista rezerowowa:

 

1. Mirosław Kwaśniak

2.

3.

4.

 

Wyjaśnienie.

Ośrodek zapewnia dogodne noclegi dla 24 osób. Dwa miejsca zarezerwowane są dla prowadzących.

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-154641
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Krzysztof Polubiec

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Andrzej Konopka

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Andrzej

24. Wojtek

25. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Lista rezerowowa:

 

1. Mirosław Kwaśniak

2.

3.

4.

 

Wyjaśnienie.

Ośrodek zapewnia dogodne noclegi dla 24 osób. Dwa miejsca zarezerwowane są dla prowadzących.

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155254
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Krzysztof Polubiec

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Andrzej Konopka

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Andrzej

24. Wojtek

25. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Lista rezerowowa:

 

1. Mirosław Kwaśniak

2. Karol Zięba

3.

4.

 

Wyjaśnienie.

Ośrodek zapewnia dogodne noclegi dla 24 osób. Dwa miejsca zarezerwowane są dla prowadzących.

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

 

Przypominam, iż w zwiazku ze zwiększeniem produkcji przedświatecznej na kursie, składka wynosi 510,00 zł od uczestnika szkolenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155269
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Krzysztof Polubiec

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Andrzej Konopka

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Andrzej

24. Wojtek

25. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Lista rezerowowa:

 

1. Mirosław Kwaśniak

2. Karol Zięba

3. Tomasz Pawlak

4.

 

Wyjaśnienie.

Ośrodek zapewnia dogodne noclegi dla 24 osób. Dwa miejsca zarezerwowane są dla prowadzących.

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

 

Przypominam, iż w zwiazku ze zwiększeniem produkcji przedświatecznej na kursie, składka wynosi 510,00 zł od uczestnika szkolenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155379
Udostępnij na innych stronach

Po długich debatach zapadła decyzja, by w tym przedświatecznym kursie dać sznsę również osobom z listy rezerwowej, które zapisując się na kurs, także liczyły na urozmaicenie światecznych stołów. Roboty będzie multum, więc te kilka godzin przespane na dostawce, nie powinny przeszkadzać.

W związku z tym, wszystkie osoby zapisane zarówno na liście podstawowej, jak i rezerwowej biora udział w kursie.

Osoby z listy rezerwowej poinformowałem telefonicznie i mailowo.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155753
Udostępnij na innych stronach

Końcowa lista przedstawia się następująco:

 

Lista chętnych do uczestnictwa w kwietniowym kursie:

 

1. Marek Niziałek - Zigo

2. Andrzej Szych - AndrzejKTM72

3. Adam Kamiński

4. Krzysztof Kamiński

5. Adam Stosik

6. Szymon Jędrusik

7. Maria Wisińska-Kurz

8. Jacek Jędrzejewski

9. Jerzy Struzik

10. Pawel Teodorski

11. Bernard Gajewski

12. Mirosław Szmyt

13 i 14. Pawel Milewski x 2

15. Andrzej Konopka

16. Krzysztof Grzybczyk

17. Artur Wiśniewski

18. Władysław Borucki

19. Jerzy Czubiński

20. Robert Radko

21. Tomasz Karaś

22. Sebastian Stępień

23. Mirosław Kwaśniak

24. Karol Zięba

25. Tomasz Pawlak

26. Andrzej

27. Wojtek

28. Zbyszek Bakota (mieszka na miejscu)

 

Kolor czerwony oznacza zgodę na podwojenie produkcji

Kolor zielony oznacza dokonaną wpłatę

Przypominam, iż w zwiazku ze zwiększeniem produkcji przedświatecznej na kursie, składka wynosi 510,00 zł od uczestnika szkolenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155764
Udostępnij na innych stronach

Drogi Maxellu. Czy już ustalony został asortyment wyrobów? Ktoś proponował białą ale czy wytrzyma podróż do domu? A może zrobilibyśmy kabanosy?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155786
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj w tej sprawie rozmawiałem z Andrzejem (Bagno). Powiedział, iż na pewno chce zrobić dla każdego jakąś szyneczkę, kawał wędzonego boczku, laskę szynkowej. O asortymencie innych wedzonek, kiełbas cienkich i wyrobów podrobowych, będziecie rozmawiali na miejscu. Wspólnie sobie to ustalicie.

Ma mi jeszcze dzisiaj przekazać informację co do zakupu dodatkowego asortymentu mięsa, więc być może On także zabierze głos w tym temacie.

 

[ Dodano: Pią 08 Kwi, 2011 19:02 ]

No to się wyjaśniło. Oto nadesłana przez Andrzeja propozycja asortymentowa do realizacji na kursie kwietniowym:

 

Propozycja wyrobów na kurs przedświąteczny:

 

1. Wędzonki, szynka got, baleron got, boczek got, polędwica sopocka i wędzona

2. Kiełbasa cienka „świąteczna” oraz „kółko”

3. Kiełbasa krakowska lub szynkowa wieprzowa

4. Kiełbasa biała parzona

5. Kiszka kaszana gryczana krwista

6. Pasztetowa z manną

7. Salceson wolsztyński

8. Rolada schabowa pieczona – opcja

9. Kabanosy- opcja

 

Wielkość poszczególnych asortymentów będzie uzależniona od ilości surowca i aprobaty uczestników.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-155787
Udostępnij na innych stronach

Czy Kol. Bagno zdecydował już o godzinie rozpoczęcia szkolenia? To ważne dla tych co mają daleko. Pośpią trochę dlużej przed całonocną produkcją smakołyków. Czy nasz "zaopatrzeniowiec", jeśli mielibyśmy robić kabanosy, przywiezie jelita baranie?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-156478
Udostępnij na innych stronach

Ważna informacja:

Kurs rozpocznie sie o godzinie 14.00 w piątek.

Co do zaopatrzenia w surowce i produkty niezbędne do szkolenia to, robimy takie kursy od dawna i dopinamy je zawsze (przynajmniej bardzo się staramy :wink: ) na ostatni guzik. Jesli była mowa o kabanosach, to na pewno jesteśmy przygotowani do ich produkcji pod każdym względem.

Pozdrawiam.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-156480
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie wątpiłem w profesjonalność zaopatrzenia :clap: . Moje pytanie o jelita wynikało z tego, że kabanosy były jedną z opcji :thumbsup: .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-156483
Udostępnij na innych stronach

Czy jest coś, co należałoby wziąć na to szkolenie (jakieś rzeczy, ubrania itp.), a osoba zupełnie niewtajemniczona może o tym nie wiedzieć?

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5107-zako%C5%84czony-kurs-nr-04-2011-w-dniach-15-17042011/page/2/#findComment-156485
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.