gasmil Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam Zamierzam zrobić tę kiełbaskę i mam kilka pytań:1.Podana ilość czosnku to 10g-chodzi o czosnek granulowany czy świeży?2.Czy peklowanie może odbywać się przez 48h, czy trochę za długo? Bo na takie właśnie czas mi pozwoli.3. Czy kiełbaska się nie uda jeżeli kl. III będzie wiecej, nawet 2 razy? Bo przy klasowaniu właśnie III zawsze wychodzi mi najwięcej PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5205-kie%C5%82basa-dziadka-wieprzowo-indycza-kilka-pyta%C5%84/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lutego 2011 .Czy peklowanie może odbywać się przez 48h, Może. Czy kiełbaska się nie uda jeżeli kl. III będzie wiecej, nawet 2 razy?Może być, zwięzła, bardzo zwięzła. Podana ilość czosnku to 10g-chodzi o czosnek granulowany czy świeży? Podejrzewam, że Dziadek używa prawdziwego polskiego czosnku. Jak potrzeba Ci jelita wieprzowe grube, problem żaden, wiadro, wodę i miejsce do czyszczenia masz u mnie, flaki trzeba sobie samemu wyczyścić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5205-kie%C5%82basa-dziadka-wieprzowo-indycza-kilka-pyta%C5%84/#findComment-146674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lutego 2011 Dzieki Pis za odpowiedzi. Co do jelit grubych to zamówiłem, zobaczymy jakie przyjdą-może czyściutkie i pachnące Dzięki za propozycję, pewnie kiedyś skorzystam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5205-kie%C5%82basa-dziadka-wieprzowo-indycza-kilka-pyta%C5%84/#findComment-146698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.