L.Przemek Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Marca 2011 Mielonka wyszła miękka, soczysta i bez galaretki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Marca 2011 Mielonka wygląda pysznie. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/#findComment-151659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Marca 2011 MIELONKA WIEPRZOWA Na mielonkę zużyłem 1,6kg łopatki i 0,6 kg podgardla. Po sklasyfikowaniu łopatki uzyskałem: kl. I - 0,6kg( sitko 13 ) kl. II - 0,7kg( sitko 10 ) kl. III - 0,3kg( sitko 4,5 ) podgardle ( sitko 6 ) peklosól - 0,19g/kg kolendra - pół łyżeczki gałka muszkatołowa - pół łyżeczki kminek - pół łyżeczki majeranek - 2 łyżeczki pieprz czarny - 1 łyżeczka Mięso zmieliłem i wymieszałem (kl.I i III) z przyprawami i 100ml wody do uzyskania kleistości pod koniec dodałem mięso kl. II i podgardle wyrobiłem jeszcze chwile do równomiernego połączenia składników. Nadziałem do osłonki poliamidowej fi 100. Parzyłem 120 minut w 68stC. Prosty ale zarazem bardzo smaczny wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/#findComment-151682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Marca 2011 Bardzoa ładna mielonka :thumbsup: :thumbsup: Tak trzymaj :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/#findComment-151684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Lipca 2011 MIELONKA WIEPRZOWA Na mielonkę zużyłem 1,6kg łopatki i 0,6 kg podgardla. Po sklasyfikowaniu łopatki uzyskałem: kl. I - 0,6kg( sitko 13 ) kl. II - 0,7kg( sitko 10 ) kl. III - 0,3kg( sitko 4,5 ) podgardle ( sitko 6 ) peklosól - 0,19g/kg kolendra - pół łyżeczki gałka muszkatołowa - pół łyżeczki kminek - pół łyżeczki majeranek - 2 łyżeczki pieprz czarny - 1 łyżeczka Zrobilem dzis. Dziekuje bardzo, bo bardzo smakowite są. Moje nie wyszły takie estetyczne, bo pierwszy raz robiłem w osłonkach poliamidowych i są źle nabite. Ale smak najważniejszy Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/#findComment-168907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 pierwszy raz robiłem w osłonkach poliamidowych i są źle nabite.To następnym razem te batony poliamidowe włóż w obcięte butelki plastikowe po napojach i one tak zacisną lepiej niż osłonki barierowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/#findComment-168912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 możesz też zrobić sposobem EAnny https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=176519#176519 [ Komentarz dodany przez: EAnna: Pon 01 Sie, 2011 11:07 ]Poprawiłam link Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5353-mielonka-wieprzowa-w-os%C5%82once-barierowej/#findComment-168924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.