kitesurf Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Piękne wyroby :clap: :thumbsup:Dzięki Ziomal z WLKP :wink: [ Dodano: Sob 10 Gru, 2011 19:45 ]Zrobiłem kiełbasę pierszy raz z dodatkiem podgardla ( od Dobrasza ) - to był strzał w 10-tkę!No i jeszcze jeden sojusznik robienia kiełbasy z podgardlem.Tak trzymaj. :grin:Pierwsz raz robiłem z podgardlem - bo tym razem przepis na kiełbasę to trochę zmieniony przepis Andrzeja K. "kiełbasa całoroczna" - tam w przepisie było podgardle. Z tym, że podgardle z reguły ciężko jest dostać od ręki w sklepie rzeźnickim, to zamówiłem sobie właśnie " u Dobrasza ". To taki lokalny rzeźnik. Powiem tak - bardzo się cieszę, że użyłem tego w mojej kiełbasie, bo dało bardzo ciekawy smak :grin: [ Dodano: Sob 10 Gru, 2011 20:10 ]No konkretna produkcja :clap: :clap:Dzięki! Pierwszy raz robiłem taką "dużą" partię! :wink: Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-189985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Grudnia 2011 kitesurf, jeszcze opłatek i już możesz świętować :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-189998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opłatek już mam, ale nie próbowałem go wędzić :wink: Muszę w tym roku spróbować uwędzić dzwonko karpia - podobno smakuje prawie jak halibut! Pozdrawiam Cię Karolu! Kolejny Ziomal! Już taki ze mnie lokalny ( i nie tylko ) patriota Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-190001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ładnie wykonana kiełbaska i pozostałe wyroby :clap: :clap: Ja też do białej dodaję peklosoli bo takiej szarej kiełbasy nie chcą u mnie jeść. :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-190243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Hej! Powiem tak - w smaku niby ta sama ( biała z dodatkiem peklosoli ), ale biała to musi być biała, czyli na soli. I tak teraz będę robił. Jakoś mnie ta różowatość nie razi, ale... no właśnie ALE. :wink: Powiesiłem w sobotę wieczorkiem kilka kiełbas po uwędzeniu ( nie parzoną ) do obsuszenia. Właśnie zdegustowałem... PYCHA! Taka mi najbardziej smakuje - po 2-3 dniach po powieszeniu. Pozdrawiam!Michał Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-190330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.