Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne wyroby :clap: :thumbsup:

Dzięki Ziomal z WLKP :wink:

 

[ Dodano: Sob 10 Gru, 2011 19:45 ]

Zrobiłem kiełbasę pierszy raz z dodatkiem podgardla ( od Dobrasza ) - to był strzał w 10-tkę!

No i jeszcze jeden sojusznik robienia kiełbasy z podgardlem.Tak trzymaj. :grin:
Pierwsz raz robiłem z podgardlem - bo tym razem przepis na kiełbasę to trochę zmieniony przepis Andrzeja K. "kiełbasa całoroczna" - tam w przepisie było podgardle. Z tym, że podgardle z reguły ciężko jest dostać od ręki w sklepie rzeźnickim, to zamówiłem sobie właśnie " u Dobrasza ". To taki lokalny rzeźnik. Powiem tak - bardzo się cieszę, że użyłem tego w mojej kiełbasie, bo dało bardzo ciekawy smak :grin:

 

[ Dodano: Sob 10 Gru, 2011 20:10 ]

No konkretna produkcja :clap: :clap:

Dzięki! Pierwszy raz robiłem taką "dużą" partię! :wink:
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-189985
Udostępnij na innych stronach

Opłatek już mam, ale nie próbowałem go wędzić :wink: Muszę w tym roku spróbować uwędzić dzwonko karpia - podobno smakuje prawie jak halibut! Pozdrawiam Cię Karolu! Kolejny Ziomal! :) Już taki ze mnie lokalny ( i nie tylko ) patriota :)
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-190001
Udostępnij na innych stronach

Ładnie wykonana kiełbaska i pozostałe wyroby :clap: :clap:

Ja też do białej dodaję peklosoli bo takiej szarej kiełbasy nie chcą u mnie jeść. :lol: :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-190243
Udostępnij na innych stronach

Hej! Powiem tak - w smaku niby ta sama ( biała z dodatkiem peklosoli ), ale biała to musi być biała, czyli na soli. I tak teraz będę robił. Jakoś mnie ta różowatość nie razi, ale... no właśnie ALE. :wink:

 

Powiesiłem w sobotę wieczorkiem kilka kiełbas po uwędzeniu ( nie parzoną ) do obsuszenia. Właśnie zdegustowałem... PYCHA! Taka mi najbardziej smakuje - po 2-3 dniach po powieszeniu.

 

Pozdrawiam!

Michał

Navigare necesse est, vivere non est necesse
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5463-wyroby-by-kitesurf/page/2/#findComment-190330
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.