Einshell Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak w temacie-Przy okazji sobotniego posiedzenia machnęłam 3 kg kiełbasy... jeszcze były udka z kuraka ,ale fotki nie zdążyłam zrobić... :sad: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak w temacie-Przy okazji sobotniego posiedzenia machnęłam 3 kg kiełbasy... Obrazek jeszcze były udka z kuraka ,ale fotki nie zdążyłam zrobić... :sad: Oj Einshel , machnąłbym z pół kilo , tak mi się podoba a szczególnie w zagięciach. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Coś nie tak? Zagięcia takie wyszły , bo mam grube kijaszki... :lol: Pomalutku , a do skutku... przeginam z recepturami ,ale to jest typowy ''odjazd'' :devil: popatrz na skład: Łopatka-1kg, boczek-0,5kg , mielone na sitku 13mm. wołowina-o,4kg -sitko 8mm. Wywar ze skórek - 2L :shock: pieprz-12g, sól- 35g czosnek - 6 ząbków(polski) Wędzenie - 4 h Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Coś nie tak? Ależ skąd , wszystko ok , te zagięcia to dla mnie najlepsza część w kiełbasie... tam się przeważnie zbiera sam miód :thumbsup: pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Szczerze przyznam, że dla mnie też... :wink: te zagięcia to dla mnie najlepsza część w kiełbasie. Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Łopatka-1kg, boczek-0,5kg , mielone na sitku 13mm. wołowina-o,4kg -sitko 8mm. Wywar ze skórek - 2L Witam, jak Ci się udało to wszystko wymieszać i nadziać w jelita? Wygląda na bardzo smakowitą :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Powiem tak : Prawie 'litra' wchłonęła wołowina , a reszta tak jakoś weszła przy mieszaniu :smile: Kiełbaska jest zwarta , da się nawet kroić w plasterki... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Koledzy mogę prosić o konkrety tego "palenia" !!! Wewnątrz, czy na zewnątrz !!!!Przyznacie ,że to jednak różnica ! hihi :lol: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Czerwca 2011 einshel, Bardzo musi być fajny smak tej kiełbasy, mi taki odpowiada. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Czy mogłas napisać dokładnie jak i z czego ją wykonałaś . :question: Taki dokładny opis. Podziękowanie za zrozumienie. :blush: "Lubię jak mnie pali rura." :lol: :lol: :lol: Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Czerwca 2011 pieprz-12g Jak na 3 kg kiełbasy to ostro ,bardzo ostro o wywarze ze skórek nie wspomnę :grin: ,ale najważniejsze że Wam smakuje :wink: Arkadiuszu , odstaw szesnastkę na półkę i popuść wodze fantazji... Popróbuj innych smaków. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.