Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie-Przy okazji sobotniego posiedzenia machnęłam 3 kg kiełbasy...

jeszcze były udka z kuraka ,ale fotki nie zdążyłam zrobić... :sad:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/
Udostępnij na innych stronach

Jak w temacie-Przy okazji sobotniego posiedzenia machnęłam 3 kg kiełbasy...

Obrazek

jeszcze były udka z kuraka ,ale fotki nie zdążyłam zrobić... :sad:

 

Oj Einshel ,

 

machnąłbym z pół kilo , tak mi się podoba a szczególnie w zagięciach.

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163235
Udostępnij na innych stronach

Coś nie tak? Zagięcia takie wyszły , bo mam grube kijaszki... :lol: Pomalutku , a do skutku... przeginam z recepturami ,ale to jest typowy ''odjazd'' :devil: popatrz na skład: Łopatka-1kg, boczek-0,5kg , mielone na sitku 13mm. wołowina-o,4kg -sitko 8mm. Wywar ze skórek - 2L :shock: pieprz-12g, sól- 35g czosnek - 6 ząbków(polski) Wędzenie - 4 h
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163236
Udostępnij na innych stronach

Coś nie tak?

Ależ skąd , wszystko ok , te zagięcia to dla mnie najlepsza część w kiełbasie...

tam się przeważnie zbiera sam miód :thumbsup:

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163239
Udostępnij na innych stronach

Szczerze przyznam, że dla mnie też... :wink:

te zagięcia to dla mnie najlepsza część w kiełbasie.

Pozdrawiam!
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163240
Udostępnij na innych stronach

Łopatka-1kg, boczek-0,5kg , mielone na sitku 13mm. wołowina-o,4kg -sitko 8mm. Wywar ze skórek - 2L

Witam, jak Ci się udało to wszystko wymieszać i nadziać w jelita? Wygląda na bardzo smakowitą :thumbsup:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163250
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak : Prawie 'litra' wchłonęła wołowina , a reszta tak jakoś weszła przy mieszaniu :smile: Kiełbaska jest zwarta , da się nawet kroić w plasterki...
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163251
Udostępnij na innych stronach

Koledzy mogę prosić o konkrety tego "palenia" !!! Wewnątrz, czy na zewnątrz !!!!

Przyznacie ,że to jednak różnica ! hihi :lol:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163268
Udostępnij na innych stronach

einshel,

Bardzo musi być fajny smak tej kiełbasy, mi taki odpowiada. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Czy mogłas napisać dokładnie jak i z czego ją wykonałaś . :question:

Taki dokładny opis.

Podziękowanie za zrozumienie. :blush:

"Lubię jak mnie pali rura." :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam Piotr !!!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163287
Udostępnij na innych stronach

pieprz-12g

Jak na 3 kg kiełbasy to ostro ,bardzo ostro o wywarze ze skórek nie wspomnę :grin: ,ale najważniejsze że Wam smakuje :wink:

Arkadiuszu ,

 

odstaw szesnastkę na półkę i popuść wodze fantazji...

Popróbuj innych smaków.

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5710-przy-okazji/#findComment-163298
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.