Darino Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Października 2011 Nic nie pisze o wędzeniuBo to przy wyrobie dojrzewającym sprawa drugorzędna. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Października 2011 Darino wiele nie pomogłeś. Chcę spróbować a dotychczas robiłem tylko zwykłe kiełbasy Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Października 2011 Darino wiele nie pomogłeśWyroby dojrzewające, jak chorizo lub inne nie trza wędzić. Jeśli uważasz że wędzenie jest wskazane to wędzisz na zimno, po parę godzin dziennie, do uzyskania pożądanego koloru lub smaku. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Października 2011 W takim razie ile ma dojrzewać i w jakiej temperaturze ?? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Października 2011 By zrobić prawdziwe Chorizo dla mnie to hiszpańskie potrzebujeszPimentón de la Vera papryka z Ekstremadury regionu la Vera.Jak długo dojrzewać, zależy od parametrów klimatycznych, temperatura dla kiełbas dojrzewających jak salami. Na stronie WB i na forum znajdziesz wyczerpujących informacji. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.