Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie pisze o wędzeniu

Bo to przy wyrobie dojrzewającym sprawa drugorzędna.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180129
Udostępnij na innych stronach

Darino wiele nie pomogłeś. Chcę spróbować a dotychczas robiłem tylko zwykłe kiełbasy

Bo my jesteśmy mięsoholicy,
wegetarianie są dla nas dzicy !
Szynki, kiełbasy oraz kotlety,
doprowadzają nas do podniety
!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180138
Udostępnij na innych stronach

Darino wiele nie pomogłeś

Wyroby dojrzewające, jak chorizo lub inne nie trza wędzić.

Jeśli uważasz że wędzenie jest wskazane to wędzisz na zimno, po parę godzin dziennie, do uzyskania pożądanego koloru lub smaku.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180140
Udostępnij na innych stronach

W takim razie ile ma dojrzewać i w jakiej temperaturze ??

Bo my jesteśmy mięsoholicy,
wegetarianie są dla nas dzicy !
Szynki, kiełbasy oraz kotlety,
doprowadzają nas do podniety
!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180142
Udostępnij na innych stronach

By zrobić prawdziwe Chorizo dla mnie to hiszpańskie potrzebujesz

Pimentón de la Vera papryka z Ekstremadury regionu la Vera.

Jak długo dojrzewać, zależy od parametrów klimatycznych, temperatura dla kiełbas dojrzewających jak salami. Na stronie WB i na forum znajdziesz wyczerpujących informacji.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5779-meksyka%C5%84ska-kie%C5%82basa-chorizo/page/2/#findComment-180150
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.