pis67 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Nie ma jeszcze tematu o tej pysznej kiełbasce, receptury też nie - zaczynamy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6653-kie%C5%82basa-lubuska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Właśnie znalazłem w necie składniki na tą kiełbasę, ale to jest raczej dla chemików : Kiełbasa Lubuska. Skład: Mięso indycze 42%, woda, mięso wieprzowe 11%, skórki indycze, skrobia ziemniaczana, sól, koncentrat białka sojowego, przyprawy, E451 Trifosforany, E407 Karagen, cukry, E301 Askorbinian sodu, E621 Glutaminian sodu, E250 Azotyn sodu. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 2 do 8 °C. Kraj pochodzenia: Polska Region pochodzenia: Sława Myślałem też że bedzie opisana na tej stronie, ale chyba to nie jest zapisane jako produkt tradycyjny: http://www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne/Lista-produktow-tradycyjnych/woj.-lubuskie pzdr :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6653-kie%C5%82basa-lubuska/#findComment-199247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Przepis prosty z GS lata 80-te jest w piwnicy, w piwnicy chaos, poczekamy. No chyba,że ktoś wcześniej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6653-kie%C5%82basa-lubuska/#findComment-199290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.