Maxell Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Mam dla Państwa propozycję przeprowadzenia w miesiącu lipcu (dokładna datę poda Kolega Bagno) kursu grillowania mięs i ryb oraz kursu wędzenia. Proponowany kurs odbyłby się w SDM Łazy, a poprowadzi go Kolega Leszek Kosarzecki producent grillowędzarni SMOKER wraz grillmanem kadry Polski w grillowaniu. Temat zakładam celem zorientowania się w poziomie zainteresowania takim szkoleniem. Proszę zatem, by wszystkie osoby chętne do uczestnictwa w kursie dokonały wstępnychn zapisów na poniższej liście: Lista osób chętnych we wzięciu udziału w szkoleniu "Grillowanie i wędzenie": 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. Leszek Kosarzecki 26. grillman z reprezentacji Polski w grillowaniu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lutego 2012 jaki planowany koszt, jak długo i czy przed sezonem grilowym nie da się tego zrobić tego kursu Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-202453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lutego 2012 Wszystkie nasze kursy łączy jednakowa opłata. Opłata ta, z uwagi na kroczący wzrost cen mięsa i innych półproduktów, może niebawem zwiekszyc sie nieco.Korzustamy z jedynego wolnego terminu w SDM Łazy. Może istaniałaby możliwość znacznie wcześniejszej realizacji szkolenia w SDM Bukowina T., ale nie wiem jak z ilością chętnych w tym przypadku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-202456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Lutego 2012 jaki planowany koszt, jak długo i czy przed sezonem grilowym nie da się tego zrobić tego kursu :grin: Pozdrawiam Szanowne Koleżeństwo. Jestem już na chodzie :!: :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-202501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Lutego 2012 Lista osób chętnych we wzięciu udziału w szkoleniu "Grillowanie i wędzenie": 1 i 2. Batiar + Eliza3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25. Leszek Kosarzecki26. grillman z reprezentacji Polski w grillowaniu. Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-202631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych600 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Lutego 2012 Czy można by prosić o trochę więcej szczegółów odnośnie programu szkolenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-202703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Czyżby nie było chętnych na ten ciekawy kurs?Jeśli zdecydujecie się jednak w nim uczestniczyć , proszę o podawanie propozycji terminu jego realizacji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-221289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazurzak Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Chętni pewnie się znajdą tylko ramy kursu trzeba określić bardziej szczegółowo Moja propozycja do wersja 0.1 alfa Grilowanie:Prawidłowy dobór miesa na grillowanie z wieprzowiny, wołowiny, baraniny, drobiowe i dziczyzna.Przygotowanie miesMarynowanie – czasy i przygotowanie marynatRodzaje marynat i ch wpływ na mięso. Przygotowanie sosów i dipów. Dobór przypraw.Grillowanie – dobór temperatur, na co uważać by miesko było soczyste i smaczne. Szaszłyki dobór i przygotowanie mies i warzyw Oprawa i przygotowanie ryb do grillowania.Grillowanie ryb. Grillowanie owoców i warzywWpływa polewania piwem olejem etc grilowanych wyrobów ...Wpływ tacek i innych sreberek na walory smakowe/zdrowotne miesa.Rozwiązanie problemu jaki grill lepszy: na wegiel drzewny, gazowy, elektryczny? Grill z otwartą lub zamkniętą komorą?Substancje szkodliwe w grillowaniu. Jak sobie z nimi radzić? Wędzenie:Dobór drewna do wedzenia. Osuszanie wyrobów, ryb etc.Wpływ osuszania na jakość wedzonych produktów Wedzenie gorąceWedzenie zimneWedzenie wielokrotneParzenie po wedzeniu.Kiedy parzyc ? Kiedy dopiekać ?Różnice w procesach zachodzących w miesie przy wedzeniu na zimno i na gorąco.Wpływ wedzenia zimnego/gorącego, parzenia na trwałość produktu. [ Dodano: Pon 04 Cze, 2012 17:11 ]1 i 2. Batiar + Eliza3. Mazurzak4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25. Leszek Kosarzecki26. grillman z reprezentacji Polski w grillowaniu. Cytuj Mazurzak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-221319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Nie zrozumieliśmy się. Kurs bedzie dotyczył nauki grillowania i wędzenia na urządzeniach do grillowania i grillowędzarniach. Na tematykę podaną wyżej, należałoby poświęcieć kilka tygodni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6696-kurs-grillowania-i-w%C4%99dzenia/#findComment-221432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.