Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szlachetni Wędzarze,

 

wczoraj zapeklowałem 3 kg II wp. 20/80 i 0,6 kg boczku na podwawelską.

 

Chciałem moją ulubioną kiełbaskę wykonać w niedzielę ale z przyczyn tzw. wyższych :devil:

muszę przełożyć wędzenie na poniedziałek .

 

Pytania :

 

-czy czas peklowania nie będzie za długi ?

 

-czy kiełbachę mogę zrobić w niedzielę wieczorem i przechowując w lodówce wędzić w poniedziałek po "fajrancie" ?

 

 

 

pozdrawiam -

Rzerzol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/
Udostępnij na innych stronach

Myślę, że peklowanie dłuższe o 24 godziny to nie jest problem.

Gorzej z tym drugim poślizgiem - 24 godz. dla rozdrobnionego mięsa to trochę długo, nawet w lodówce. Taka kiełbaska nie będzie zbyt trwała.

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10792
Udostępnij na innych stronach

Proces peklowania ustaje w temperaturze poniżej 0 st.C. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10824
Udostępnij na innych stronach

Zrobić tak jak Ci pasuje i szybko zjeść :grin:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10830
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.