Rzerzol Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Marca 2007 Szlachetni Wędzarze, wczoraj zapeklowałem 3 kg II wp. 20/80 i 0,6 kg boczku na podwawelską. Chciałem moją ulubioną kiełbaskę wykonać w niedzielę ale z przyczyn tzw. wyższych :devil: muszę przełożyć wędzenie na poniedziałek . Pytania : -czy czas peklowania nie będzie za długi ? -czy kiełbachę mogę zrobić w niedzielę wieczorem i przechowując w lodówce wędzić w poniedziałek po "fajrancie" ? pozdrawiam - Cytuj Rzerzol Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Marca 2007 Myślę, że peklowanie dłuższe o 24 godziny to nie jest problem.Gorzej z tym drugim poślizgiem - 24 godz. dla rozdrobnionego mięsa to trochę długo, nawet w lodówce. Taka kiełbaska nie będzie zbyt trwała. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzerzol Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Marca 2007 Maad, zrobić przed pracą ( około 5 rano) a wędzić po robocie ? Cytuj Rzerzol Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Marca 2007 Proces peklowania ustaje w temperaturze poniżej 0 st.C. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Marca 2007 Zrobić tak jak Ci pasuje i szybko zjeść :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/694-podwawelska/#findComment-10830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.