Darhel Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Degustacja w tygodniu, dopiero zawekowane. Fasolka przed wrzutem do słoii była al dente Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7051-darhela-sukcesy-i-pora%C5%BCki/page/3/#findComment-232935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 4 Września 2012 Kiełbaska wzorowana na kiełbasie Dziadka. Mięso (6kg): Wieprzowina kl. I peklowana - 2,50 kg Wieprzowina kl. II A peklowana - 1.50 kg Wieprzowina kl. III peklowana - 1.00 kg Wołowina kl. II peklowana - 1,00 kg Peklowane na sucho - 60/40 sól/peklosól - 4 dni - 19g/1kg Przyprawy: Pieprz naturalny mielony 7,20 g Gorczyca mielona 3,00 g Jałowiec mielony 3,00 g Czosnek świeży miażdżony 6,00 g Woda - 300,00 ml A o to co wyszło ^^ Pierwsze nadziewanie nową maszyną, nie obyło się bez usterek Osadzanie 24h Część po parzeniu Część po podpiekaniu, poniżej SzBP bez przypraw Parzona w przekroju Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7051-darhela-sukcesy-i-pora%C5%BCki/page/3/#findComment-235453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.