Skocz do zawartości

Jacinto wyrabia wędliny i coś tam jeszcze...


Rekomendowane odpowiedzi

Wyroby maja zapach wedzonki, bo siedziały w dymie naprawde długo, z kolorem różnie. Kabanosy mają ładny kolor, reszta dośc blada, ale jest różnica w porównaniu do kiełbasy białej :)

Kabanosy podpiekałem w piekarniku temp 80-90, jakies 45 min. Teraz sie suszą.

 

 

 

post-48289-0-45550300-1437409712_thumb.jpg

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-436004
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A smakują tak jak wyglądają?

 

:clap:   :clap:   :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-436007
Udostępnij na innych stronach

Dyzio, sprobuje pewnie jutro, jeszcze niech odrobinke podeschna :)


Wczoraj na obiad zrobiem chaczapuri. Pierwszy raz sam - okazało sie bajecznie proste. Smażenie bez tłuszczu okazało się bardzo skuteczne. Przepis na ciasto jest z tego bloga: http://ostra-na-slodko.pl/2012/07/30/chaczapuri-imeruli/tylko zamiast kefiru dałem maślankę
 
Może to troche profanacja, bo to danie z serem, ale u mnie wypełniaczem była reszta farszu do kiełbasy,cebula i jajko.
Fajny pomysł na danie dla niespodziewanych gości - w lodówce lub słoiku jakis farsz zawsze się znajdzie  :)
 
 

post-48289-0-64006400-1437410362_thumb.jpg

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-436010
Udostępnij na innych stronach

Ale ta fota z FB jest. Nieprawdaż?


Kapuję.

Ty tu i tam. Tam i tu.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-436013
Udostępnij na innych stronach

 

 

zachciało mi się bigosu- ale nie takiego ciężkiego -w koncu mamy lato.

 

 

 

1 młoda kapusta lub pół dużej duży pęczek koperku (3 czubate łyżki posiekanego) 150g wędzonej słoniny lub boczku (ja mam swoja słoninkę paprykowana i z czosnkiem :) ) 200g dobrze uwędzonej kiełbasy

 

Dałeś po garach z tym lekkim bigosem z młodej kapusty - pół na pół z mięchem...  :cool:

 

 

 

Kabanosy podpiekałem w piekarniku temp 80-90, jakies 45 min. Teraz sie suszą.

 

Można i tak...  a osłonka jaka do nich?  :cool:

 

 

 

Wczoraj na obiad zrobiem chaczapuri.

 

Nie znam tego jadła....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-436047
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj na obiad zachciało mi sie czegoś takiego - troche to dzieło przypadku, bo akurat udało mi sie kupić pocięte kosci szpikowe.

Pieczony szpik i do tego placki ziemniaczane. Tylko sól i pieprz. Mają cudownie delikatną konsystencję, wyjada się łyżeczką :)

 

post-48289-0-69440500-1441540756_thumb.jpg

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-443299
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mają cudownie delikatną konsystencję, wyjada się łyżeczką

 

Zdecydowanie wolę w całej kości poszukać szpiku .....  :cool:  i 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-443364
Udostępnij na innych stronach

 

 

na obiad zachciało mi sie czegoś takiego - troche to dzieło przypadku,
Jestem za :) 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/3/#findComment-443375
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.