yemu Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam, w najbliższy weekend wędzę, ale ze względów logistycznych pasowałoby mi przemielić część mięsa na kiełbasy wcześniej tj. w piątek w ciągu dnia lub po południu (kiełbasy planuję wędzić w sobotę wieczorem lub w niedzielę rano). napychanie w jelita będę robił w sobotę w ciągu dnia. mam wątpliwość, czy przemielone w piątek mięso nie popsuje się w lodówce do soboty wieczora? z góry dzięki za pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7429-przechowywanie-mi%C4%99sa-przemielonego-na-kie%C5%82bas%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Listopada 2012 A o jakiej kiełbasie jest mowa.?? :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7429-przechowywanie-mi%C4%99sa-przemielonego-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-248155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Listopada 2012 czy przemielone w piątek mięso nie popsuje się w lodówce do soboty wieczora?Możesz tak zrobić,nic się nie stanie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7429-przechowywanie-mi%C4%99sa-przemielonego-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-248162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Listopada 2012 dzięki za odpowiedzi, i przepraszam, jesli pytanie było glupie - jestem nieco przewrazliwiony na punkcie bezpieczeństwa przy obchodzeniu się z mięsem. @Gregtom = jaegerwurst i kabanosy z tego będą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7429-przechowywanie-mi%C4%99sa-przemielonego-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-248168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.