Maxell Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Na prośbę Kolegi pg, zakładam nowy temat dotyczący wędzonych wyrobów wegetariańskich i wegańskich. Temat poprowadzi Kolega, który dopiero się zarejestrował na naszym forum i chciałby rozruszać nieco te zapomniane i pomijane zagadnienia.Oddaję Mu głos, mając nadzieję, iz zainteresuje się nim także spora grupa naszych użytkowników. I choć temat w powijakach mamy już na stronie głównej, warto go poszerzyć. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7650-w%C4%99dzone-wyroby-wegetaria%C5%84skie-i-wega%C5%84skie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dziękuję za możliwość rozpoczęcia wątku.Droga Braci,od razu zastrzegam że jestem mięsożercą, po kilkudziesięciu wędzeniach drogą od zakupu prosiaka i tucz przez ubój i rozbiór po wędzenie i konsumpcję - proszę nie obawiać się zadymy ideologicznej bo nie o to tu chodzi.Chciałbym poszerzyć horyzonty i sprawić przyjemność kilku niemięsożernym przyjaciołom, jednakże brak mi absolutnie doświadczenia w materii produkcji i wędzenia produktów niemięsnych.Sklepy internetowe oferują różne produkty pod nazwami wegetariańska/wegańska kiełbasa, a byli mięsożercy przysięgają że produkty te smakują tak podobnie "że mięsożerca da się oszukać", że chciałbym się zmierzyć z problemem.Liczę na sprawdzone przepisy wraz z wrażeniami z organoleptycznych testów porównawczych z produktami pochodzenia zwierzęcego.Z pozdrowieniami noworocznymi,pg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7650-w%C4%99dzone-wyroby-wegetaria%C5%84skie-i-wega%C5%84skie/#findComment-259279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.