Maxell Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Marca 2013 Gregtom, skoro przepis już jest, to daj tłumaczenie. Możesz przy tytule receptury napisać: zawiera mięso.Ja i tak zrobię osobny temat dla wegetarian, gdyz mam w tej sprawie bardzo dużo próśb od uzytkowników. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8009-potato-sausage-czyli-kie%C5%82basa-ziemniaczana/page/2/#findComment-276242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Marca 2013 Kiełbasa ziemniaczana (zawiera w składzie mięso i tłuszcze) Skład: 2 kg surowych ziemniaków 500 g cebuli 500 g surowego boczku 300 g mięsa wołowego (rosołowego) 250 g wysuszonego, wędzonego na wiór np. boczku Pieprz, sól, muszkat Majeranek Tymianek Cząber Wykonanie: Ostrugane ziemniaczki, cebulę przemielić na maszynce, następnie przepuścić przez nią surowy boczek, ugotowane mięso wołowe i wysuszony wędzony boczek. Wszystko wymięszać razem i dodać do tej masy w/w przyprawy według własnego smaku. Nadziewać w osłonki sztuczne albo naturalne. Parzyć ok. 2 godzin w wodzie o temp. 80-90 C.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8009-potato-sausage-czyli-kie%C5%82basa-ziemniaczana/page/2/#findComment-276257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.