chrupekln Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zakładam ten temat bo może i mnie uda się coś pokazać na forum i może zmobilizuje mnie do zakończenia budowy wędzarni :blush: , przez urlop roboty utknęły w miejscu :wink: Cytuj Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!! Leszek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8424-chrupekln-to-co-wysz%C5%82o/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrupekln Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Szybki pszenny chlebek drożdżowy :wink: Jeden jeszcze na ciepło poszedł w całości :lol: Cytuj Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!! Leszek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8424-chrupekln-to-co-wysz%C5%82o/#findComment-296644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Szybki pszenny chlebek drożdżowyMożna przepis ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8424-chrupekln-to-co-wysz%C5%82o/#findComment-296645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrupekln Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 5 dkg drożdży0,5 szklanki mleka0,5 szklanki wody3-4 łyżki mąki pszennejWymieszać do do odpowiedniej konsystencji (ja to robię w termomiksie)Zostawiamy do wyrośnięcia około godziny Po wyrośnięciu dodajemy1 szklanka wody1 szklanka maślanki2 garście płatków owsianychpłaska łyżka soliszczypta pieprzupłaska łyżka oliwy z oliwekmąka pszenna do odpowiedniej gęstości ( około 1 kg)Zostawiamy do wyrośnięcia około 2 godz.Piec w temp. 200 stopni około 25-30 min. Cytuj Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!! Leszek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8424-chrupekln-to-co-wysz%C5%82o/#findComment-296646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.