Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam ten temat bo może i mnie uda się coś pokazać na forum i może zmobilizuje mnie do zakończenia budowy wędzarni :blush: , przez urlop roboty utknęły w miejscu :wink:

Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!!

 

Leszek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8424-chrupekln-to-co-wysz%C5%82o/
Udostępnij na innych stronach

5 dkg drożdży

0,5 szklanki mleka

0,5 szklanki wody

3-4 łyżki mąki pszennej

Wymieszać do do odpowiedniej konsystencji (ja to robię w termomiksie)

Zostawiamy do wyrośnięcia około godziny

 

Po wyrośnięciu dodajemy

1 szklanka wody

1 szklanka maślanki

2 garście płatków owsianych

płaska łyżka soli

szczypta pieprzu

płaska łyżka oliwy z oliwek

mąka pszenna do odpowiedniej gęstości ( około 1 kg)

Zostawiamy do wyrośnięcia około 2 godz.

Piec w temp. 200 stopni około 25-30 min.

Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!!

 

Leszek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8424-chrupekln-to-co-wysz%C5%82o/#findComment-296646
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.