grzes855 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Lipca 2005 Ok. 1,5 kg udźca jagnięcego (młodego)2 duże marchewki1 seler3 pietruszki3 cebule10 ząbków czosnku1 łyżeczka ziela angielskiegokilkanaście ziaren jałowca i liści laurowych2 łyżki octu4 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwysól, pieprz Marchew, pietruszkę seler i cebulę umyć, obrać i pokroić w słupki, pokruszyć liście laurowe, owoce jałowca i ziela angielskiego zmielić, wrzucić do miski.Wymieszać z czosnkiem, roztartym z solą, dodać sól, czarny pieprz, ocet, olej.Wymieszać, ugniatając, aby jarzyny puściły sok.Oczyszczony z błon i nadmiaru tłuszczu udziec umyć, osuszyć.Na dno miski wyłożyć połowę warzyw, na to położyć mięso, przykryć resztą warzyw.Odstawić w chłodne miejsce na minimum 24 godziny. Po tym czasie piec ok. 2 godziny na rożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/86-udziec-jagni%C4%99cy-marynowany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.