Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. 1,5 kg udźca jagnięcego (młodego)

2 duże marchewki

1 seler

3 pietruszki

3 cebule

10 ząbków czosnku

1 łyżeczka ziela angielskiego

kilkanaście ziaren jałowca i liści laurowych

2 łyżki octu

4 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy

sól, pieprz

 

Marchew, pietruszkę seler i cebulę umyć, obrać i pokroić w słupki, pokruszyć liście laurowe, owoce jałowca i ziela angielskiego zmielić, wrzucić do miski.

Wymieszać z czosnkiem, roztartym z solą, dodać sól, czarny pieprz, ocet, olej.Wymieszać, ugniatając, aby jarzyny puściły sok.

Oczyszczony z błon i nadmiaru tłuszczu udziec umyć, osuszyć.

Na dno miski wyłożyć połowę warzyw, na to położyć mięso, przykryć resztą warzyw.

Odstawić w chłodne miejsce na minimum 24 godziny. Po tym czasie piec ok. 2 godziny na rożnie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/86-udziec-jagni%C4%99cy-marynowany/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.