Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 – karpie,

1m. – cienkiego jelita wieprzowego do nadziewania kiełbas,

1 – jajko surowe,

2 – jajka ugotowane na twardo,

150g – słoniny,

1 – bułka pszenna,

2 – cebule,

pęczek koperku, ,

bułka tarta,

sól, pieprz

Słoninę kroimy w kostkę i wysmażamy na patelni, po czym dodajemy 1 cebulę posiekaną i lekko ją podsmażamy do zeszklenia.

Następnie dzwonki karpia odkrajamy z ości i mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa bez skóry na grubym sitku kiełbasianym.

Do zmielonego mięsa ryby dodajemy wysmażoną ze skwarkami cebulkę oraz przepuszczoną przez maszynkę również mielimy odsączoną z wody bułkę pszenną i jajka ugotowane na twardo.

Kroimy drobno koper i dodajemy go do farszu i następnie dodajemy surowe jajko.

Całość dokładnie wyrabiamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem oraz trochę zmielonej gałki muszkatołowej, po wymieszaniu możemy dodać jeszcze bułkę tartą, aby ja ewentualnie zagęścić nie może być zbyt zwarta masa..

Na maszynkę do mielenia mięsa nakładamy końcówkę do robienia kiełbas i po przepuszczeniu farszu przez maszynkę nadziewamy kiełbaski co jakiś czas po napełnieniu jelito kilka razy skręcamy.

Po uformowaniu kiełbasy smażymy na patelni .

Nie należy flaka zbyt mocno napychać – grozi popękaniem kiełbasy.

Myslę że można by było tą kiełbaskę wędzić

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/87-kie%C5%82basa-rybnaprzepis-niesprawdzony/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.