KarKan Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Listopada 2013 Właśnie na KuchniaPlus leci Jakubiak Lokalnie.Jest z wizytą w małej masarni. Pokazywali po krotce proces powstawania kiełbasy lisieckiej do tego przepisy. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8865-jakubiak-lokalnie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Listopada 2013 Bardzo lubię oglądać jego program gotuje polskie dania w wydaniu nowoczesnym Pewnie dziś rano będzie powtórka Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8865-jakubiak-lokalnie/#findComment-314273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Listopada 2013 http://acia1065.blogspot.com/2012/01/kiebasa-lisiecka.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8865-jakubiak-lokalnie/#findComment-314289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Listopada 2013 Jan wszystko ładnie napisane ale no właśnie tu jest to ale wydaje mi się ze jest za dużo w tym przepisie mięsa ścięgnistego na 2,5 kg kiełbasy jest 0,5 kg wp. kl. III kolejna moja uwaga to wp.kl.IIB (tłuste wieprzowe) 0,5kg gdy do tego dołożymy 1,5 kg wp.kl.I (chude wieprzowe ) to dobra kiełbasa nam nie wyjdzie po pierwsze będzie tłusta a po drugie myślę że będzie gumowata Na naszej stronie jest naprawdę bardzo dobry przepis na lisiecką gdzie na 8 kg wp. kl. I daje się 1kg wp.kl.IIB i 1kg wp.kl. III Mimo że napisali że kiełbasa smakuje wspaniale to ja w to nie wirze , ale mogę się mylić Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8865-jakubiak-lokalnie/#findComment-314293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Listopada 2013 Mimo że napisali że kiełbasa smakuje wspaniale to ja w to nie wirze , ale mogę się mylić Skład jest ok, kiełbasa będzie zjadliwa, a czy to lisiecka? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8865-jakubiak-lokalnie/#findComment-314320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2013 Jakubiak mówił o ile dobrze zapamiętałem (jak coś mam nagrane) 85% szynki 10% wieprzowe kl II i 5% ścięgniste.Taki skład podawał. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8865-jakubiak-lokalnie/#findComment-314338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.